Quantcast
Διαγωνισμοί εκπαιδευτικής ρομποτικής με τη στήριξη της COSMOTE - enikonomia.gr
share

Διαγωνισμοί εκπαιδευτικής ρομποτικής με τη στήριξη της COSMOTE

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2016 θα είναι η υποβολή αιτήσεων των μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, για να συμμετάσχουν στους Διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής, τους οποίους διοργανώνει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός WRO Hellas με την υποστήριξη της COSMOTE και θα τελεστούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Χορηγός επικοινωνίας του διαγωνισμού είναι ο ΟΤΕ TV, ενώ σε αυτό οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύσσουν τα ταλέντα τους, δημιουργώντας ολοκληρωμένες ρομποτικές κατασκευές.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά του δημοτικού (ηλικίας 8-12 ετών) θα μπορούν να συμμετέχουν στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ενώ στο 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής θα μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές Γυμνασίου (ηλικίας 3-15 ετών).

Το θέμα του 2ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής θα είναι «Ο Γαλαξίας μας»,ο οποίος θα ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2016, ενώ το θέμα του 1ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής θα είναι «Ταξίδι στην Αρχαιότητα», ο οποίος θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2016.

Στόχος των διαγωνισμών είναι η διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) και η ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας, (αποτελούμενης από 3 έως 6 μαθητές Δημοτικού και 2 έως 3 μαθητές Γυμνασίου) θα πραγματοποιηθεί από έγκριτη επιτροπή ειδικών επιστημόνων με κριτήρια τη σύλληψη της ιδέας, τον προγραμματισμό, την κατασκευή, την παρουσίαση και τη λειτουργία της Ομάδας.

Επιπλέον η COSMOTE θα διανέμει και δώρα τεχνολογίας στις νικήτριες ομάδες των τελικών διαγωνισμών. Η υποστήριξη των διαγωνισμών περιλαμβάνεται στις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας για τη μείωση του ψηφιακού χάσματος και τη στήριξη της εκπαίδευσης και της καινοτομίας. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.