Quantcast
Μασκ: Λανσάρει τo TruthGPT ως... απάντηση στο ChatGPT - enikonomia.gr
share

Μασκ: Λανσάρει τo TruthGPT ως… απάντηση στο ChatGPT

δημοσιεύτηκε:

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ θα θέσει σε λειτουργία την πλατφόρμα για την τεχνητή νοημοσύνη  τη λεγόμενη” “TruthGPT” προκειμένου να ανταγωνιστεί το ChatGPT, το  γνωστό chatbot από την OpenAI.

«Θα ξεκινήσω κάτι το οποίο το ονομάζω «TruthGPT», ή αλλιώς τεχνητή νοημοσύνη που αναζητά τη αλήθεια στον μέγιστο βαθμό και που προσπαθεί να κατανοήσει τη φύση του σύμπαντος» είπε ο Έλον Μασκ σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο Fox News Channel την οποία επικαλείται το Reuters.

Ενδεχομένως το TruthGPT είναι ο καλύτερος δρόμος προς την ασφάλεια με την έννοια ότι είναι απίθανο να εξολοθρεύσει τους ανθρώπους, συμπλήρωσε. Και συνέχιζε λέγοντας πως η λειτουργία αυτής της πλατφόρμας αρχίζει αργά ωστόσο θα γίνει προσπάθεια στο να υπάρχει και τρίτη επιλογή.

Η τεχνητή νοημοσύνη

Μάλιστα άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα είπαν στο Reuters  πως ο Μασκ ψάχνει να βρει ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης από την Google της Alphabet Inc (GOOGL.O)  προκειμένου να ξεκινήσει μια startup και να ανταγωνιστεί το OpenAI.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο μήνα ο Μασκ καταχώρησε μια εταιρεία με την επωνυμία X.AI Corp που έχει την έδρα της στη Νεβάδα, με μοναδικό διευθυντή τον ίδιο και τον Jared Birchall ως διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας.

Η κίνηση αυτή του Μασκ ήρθε όταν ο ίδιος , μια ομάδα ειδικών τεχνητής νοημοσύνης αλλά και στελέχη του κλάδου ζήτησαν ένα διάλειμμα διαρκείας 6 μηνών για να αναπτύξουν συστήματα πιο ισχυρά και από το GPT-4 του OpenAI, αναφέροντας και τους πιθανούς κινδύνους για την κοινωνία.

Ο Μασκ προειδοποίησε εκ νέου τους κινδύνους  για την τεχνητή νοημοσύνη.  «Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιο επικίνδυνη και από μια μια μη καλή διαχείριση  σχεδιασμού ή συντήρηση αεροσκαφών ή κακής παραγωγής αυτοκινήτου», σημείωσε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.