Quantcast
Ένα δαχτυλίδι που σώζει ζωές - enikonomia.gr
share

Ένα δαχτυλίδι που σώζει ζωές

δημοσιεύτηκε:

Είναι δαχτυλίδι, όμως κρύβει μπουτόν πανικού που στέλνει σήμα προειδοποίησης σε φίλους και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, όταν εκείνος που το φορά είναι σε κίνδυνο.

Το κουμπί είναι κρυμμένο στην κάτω πλευρά του δακτυλιδιού, το οποίο είναι ένα κανονικό κόσμημα.

Όταν κρατηθεί πατημένο για τρία δευτερόλεπτα, καλεί για βοήθεια εκείνους που περιλαμβάνονται στις επαφές του κινητού τηλεφώνου ή ανθρώπους που βρίσκονται σε απόσταση 280 μέτρων, οι οποίοι λαμβάνουν μήνυμα με τη θέση και τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη μέσω του app Nimb, σύμφωνα με το Dezeen.

Αν κάποιος βρίσκεται σε κίνδυνο, το να προσπαθεί να βρει το κινητό του, να το ενεργοποιήσει και να στείλει μήνυμα απαιτεί πολύ χρόνο και σε τέτοιες περιπτώσεις ακόμα και τα λίγα δευτερόλεπτα είναι πολύτιμα.

Οι κατασκευαστές της έξυπνης συσκευής είχαν την ιδέα να τοποθετήσουν το μπουτόν πανικού στο δαχτυλίδι, το οποίο είναι συνδεδεμένο με εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο του κατόχου του: με ένα πάτημα του κουμπιού η βοήθεια έρχεται.

Το δαχτυλίδι στέλνει ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης μέσω Bluetooth σε μια προκαθορισμένη λίστα επαφών στο κινητό τηλέφωνο, συμπεριλαμβανομένων των φίλων, των μελών της οικογένειας, ανθρώπων που βρίσκονται κοντά και άλλων ατόμων που καθορίζονται από την εφαρμογή Nimb.

Από το δαχτυλίδι – το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση «τεχνολογίας που φοριέται», το Wearable Technology Show στο Λονδίνο μπορεί επίσης να γίνει αυτόματη κλήση στην αστυνομία και να δοθεί το όνομα του κατόχου και η τοποθεσία που βρίσκεται στο τηλεφωνικό κέντρο.

Η ιδέα ξεκίνησε από τη συνιδρύτρια της εταιρείας Κάθι Ρόμα η οποία έπεσε θύμα επίθεσης το 2000. Για την υλοποίηση του project συγκεντρώθηκε αρχικό κεφάλαιο 200.000 δολάρια από το Kickstarter, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα crowdfunding για την ανάπτυξη νέων ιδεών.

Το Nimb είναι προς το παρόν διαθέσιμο στις ΗΠΑ σε άσπρο και μαύρο χρώμα και η τιμή του είναι 149 δολάρια.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.