Quantcast
Ένα μικρό βήμα για τη Lego, ένα τεράστιο βήμα για τις γυναίκες στην επιστήμη - enikonomia.gr
share

Ένα μικρό βήμα για τη Lego, ένα τεράστιο βήμα για τις γυναίκες στην επιστήμη

δημοσιεύτηκε:

Ένα μικρό βήμα για τη Lego, ένα μεγάλο βήμα για τις γυναίκες στην επιστήμη: η δανέζικη εταιρεία ετοιμάζεται να διαθέσει στην αγορά νέες φιγούρες, τις «γυναίκες της NASA», ομοιώματα ηρωίδων που άφησαν το σημάδι τους την ιστορία της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος.

Την ιδέα να τιμηθούν οι επιστημόνισσες και οι αστροναύτισσες της NASA πρότεινε στον κολοσσό των παιγνιδιών η Μάγια Ουάινστοκ, δημοσιογράφος του MIT News.

«Οι γυναίκες διαδραμάτισαν κρίσιμο ρόλο σε όλη την ιστορία του αμερικανικού διαστημικού προγράμματος. Μολαταύτα η συμβολή τους παραμένει άγνωστη ή υποτιμημένη», έγραψε η Ουάινστοκ στην πρότασή της προς την εταιρεία, η οποία συγκέντρωσε την υποστήριξη 10.000 προσώπων, το όριο που απαιτείται για να την εξετάσει η Λέγκο.

Οι φιγούρες που αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2018 είναι πέντε. Πρόκειται για ομοιώματα:

* της Σάλι Ράιντ, της πρώτης Αμερικανίδας που πήγε στο διάστημα το 1983·

* της Μέι Τζέμισον, της πρώτης αφροαμερικανίδας αστροναύτισσας που πήγε στο διάστημα το 1992·

* της αστρονόμου Νάνσι Γκρέις Ρόμαν, της αποκαλούμενης και «μητέρας του Χαμπλ» για τον ρόλο της στην ανάπτυξη του πασίγνωστου τηλεσκοπίου·

* της πληροφορικού Μάργκαρετ Χάμιλτον, που ανέπτυξε τα συστήματα πλοήγησης των αποστολών του προγράμματος Apollo τις δεκαετίες 1960 και 1970·

* και της μαθηματικού Κάθριν Τζόνσον, η οποία υπολόγισε την τροχιά του Apollo 11 στην πτήση του προς τη Σελήνη.

Η Κάθριν Τζόνσον εξάλλου είναι ανάμεσα στις τρεις αφροαμερικανίδες η ιστορία των οποίων κατέληξε στη μεγάλη οθόνη, με την ταινία Καταπληκτικές γυναίκες, που ήταν υποψήφια για Όσκαρ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.