Quantcast
Ένα ρομπότ-καφετζής στο Σαν Φρανσίσκο - enikonomia.gr
share

Ένα ρομπότ-καφετζής στο Σαν Φρανσίσκο

δημοσιεύτηκε:

Από την Wikipedia μαθαίνουμε ότι, κάθε μέρα, 2,5 δισεκατομμύρια καφεδάκια σερβίρονται και καταναλώνονται στον πλανήτη.

Είτε σκέτο τον προτιμάτε, είτε με γάλα, άντε και με καραμέλα, η τέχνη του να ψήσεις καφεδάκι ζητά ακρίβεια. Τον πίνετε νωρίς το πρωί, βιαστικά, στο πόδι, καθώς τρέχετε για να προλάβετε τις φωνές του προϊσταμένου στο γραφείο, του αφεντικού στη δουλειά. Τον πίνετε χαλαρά, το απόγευμα, μαζί με φίλους.

Το «Cafe X», με ρομπότ-καφετζή, έκανε για πρώτη φορά εμφάνιση στο Χονγκ Κονγκ. Τώρα, νά’σου και στο Σαν Φρανσίσκο. Να σερβίρει τους βιαστικούς ένα τέλειο καφεδάκι. Στα γρήγορα.

Το σχεδίασε ο Henry Hu. Είναι ένα σύστημα συνεργασίας ανθρώπων και ρομπότ. Φρέσκα υλικά, υψηλά στάνταρ υγιεινής. Μπορείτε να παραγγείλετε τον καφέ σας μέσω μιας εφαρμογής ή στο iPad που είναι τοποθετημένο στη βιτρίνα. Διαλέγετε από τρία διαφορετικά είδη καφέ, διαλέγετε το αν θέλετε γάλα, καραμέλα ή άλλο, και συνεχίζετε με πληρωμή. Από τη στιγμή που θα γίνει αποδεκτή, το ρομπότ-καφετζής θ’ αρχίσει να τον ετοιμάζει και θα σας τον παραδώσει σε 20 – ναι, 20- δευτερόλεπτα!

«Ξοδεύουμε άπειρες ώρες δουλεύοντας στενά με τους εταίρους μας που είναι υπεύθυνοι για το καβούρδισμα των κόκκων του καφέ. Για να εξασφαλίσουμε τα καλύτερα υλικά, να ρυθμίσουμε τα μηχανήματά μας και να ορίσουμε προδιαγραφές για τα ροφήματα» εξηγούν, στο Designboom, οι άνθρωποι του «Cafe X». «Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι κάθε καφές σερβίρεται για να ικανοποιήσει τις προτιμήσεις του πελάτη, σύμφωνα με το καβούρδισμα».

Πρωτότυπα όλα αυτά, ενδιαφέροντα ομολογουμένως, αλλά μας λείπουν οι δυο κουβέντες που ανταλλάσσουμε με έναν άνθρωπο-καφετζή. Έστω δυο κουβεντούλες.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.