Quantcast
Ένας στους τρεις χρήστες smartphone δεν κλειδώνει την συσκευή του - enikonomia.gr
share

Ένας στους τρεις χρήστες smartphone δεν κλειδώνει την συσκευή του

δημοσιεύτηκε:

‘Ενας στους τρεις χρήστες των smartphone δεν κλειδώνει την συσκευή του, σύμφωνα με έρευνα της ESET.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο του Mobile World Congress, η ESET πραγματοποίησε έρευνα  σε 500 χρήστες των social media, προκειμένου να συγκεντρώσει  δεδομένα  αναφορικά με την ασφάλεια στην κινητή τηλεφωνία.

Τα αποτελέσματα  λοιπόν της έρευνας έδειξαν  ότι το 29,3%των  χρηστών των smartphones απάντησε ότι δεν κλειδώνει την συσκευή του, το 20% των χρηστών δεν κάνει backup των δεδομένων του, η πλειοψηφία (55,3%) χρησιμοποιεί αριθμό PIN για κλείδωμα, ενώ  το 12,5% χρησιμοποιεί δακτυλικά αποτυπώματα και το 3% τη λειτουργία ανίχνευσης προσώπου.

Μεταξύ άλλων ο ομιλητής της ESET,  Ραφαήλ Λαμπάκα Κάστρο ανέφερε στο  Mobile World Congress ότι: «για τους χρήστες του Android, μια λύση ασφάλειας είναι απαραίτητη, καθώς πέρυσι οι απειλές που εντοπίσαμε σε αυτήν την πλατφόρμα ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ, μεταξύ αυτών και το πρώτο ransomware για κρυπτογράφηση αρχείων που ανακαλύφθηκε από τα εργαστήρια ερευνών μας».

Εξίσου πολύ σημαντικό είναι  να κρατούνται τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων που αποθηκεύονται σε ένα smartphone,  σύμφωνα με τον Castro.

«Αξιοσημείωτο είναι  δε ότι το 19,7% των χρηστών στην πραγματικότητα δεν δημιουργεί  καθόλου αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους και το 35,7% το κάνει μόνο κάποιες φορές (το 19,9% καθημερινά, το 14,7% εβδομαδιαία και το 10% μηνιαία)», σύμφωνα με  έρευνα της ESET.

Ένα  όμως από τα καλύτερα εργαλεία προστασίας ενάντια στις παραβιάσεις των τηλεφώνων από φυσικά πρόσωπα, είναι το κλείδωμα της συσκευής, ενώ και το λογισμικό ασφαλείας με Anti-Theft μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό της.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.