Quantcast
Έτσι θα καταπολεμηθεί η ανεργία στον κλάδο της Πληροφορικής - enikonomia.gr
share

Έτσι θα καταπολεμηθεί η ανεργία στον κλάδο της Πληροφορικής

δημοσιεύτηκε:

«Εάν η Ελλάδα επενδύσει στην ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού με ψηφιακές δεξιότητες, διαμορφώνει τις ιδανικές συνθήκες για να προσελκύσει επενδύσεις σε τεχνολογική ανάπτυξη με διεθνή προσανατολισμό», σύμφωνα με το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS).

Ειδικότερα, το μέλος του ΔΣ της HePIS, Κωνσταντίνος Κεσεντές, παρουσίασε ενώπιον του υφυπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξη Χαρίτση στο 17ο Greek ICT Forum, τον τρόπο που μπορούν να δημιουργηθούν 500.000 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της πληροφορικής μέσα στην επόμενη δεκαετία, καταπολεμώντας κατ’ αυτό τον τρόπο το φαινόμενο της ανεργίας, (που ξεπερνά σήμερα το 50% στους νέους).

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Ενώσεων Επαγγελματιών Πληροφορικής (CEPIS), Βύρωνας  Νικολαΐδης έχει αναλάβει την μελέτη αυτή σε συνεργασία με το Οικονομικό  Πανεπιστήμιο Αθηνών,το ALBA και τη HePIS.

Ο κ. Κεσεντές ανέφερε: «Την προοπτική επαγγελματικής εξέλιξης που ανοίγεται στους νέους, που θα μυηθούν στον προγραμματισμό, επισημαίνοντας ότι η γεωγραφική θέση της χώρας μας προσφέρει ευκαιρίες για τη δημιουργία κέντρων ανάπτυξης εφαρμογών λογισμικού που θα μπορούσαν να απασχολούν χιλιάδες καλοπληρωμένους επαγγελματίες της πληροφορικής».

«Υπάρχουν αρκετές επιτυχημένες πρακτικές που επιβεβαιώνουν την εφικτότητα του στόχου της μελέτης,αρκεί να συστρατευθούμε φορείς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και την Πολιτεία, για να κινητοποιήσουμε τους νέους να μάθουν προγραμματισμό. Ας εκπέμψουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα ελπίδας ότι υπάρχει διέξοδος και να προχωρήσουμε από τις διαπιστώσεις στις πράξεις», συμπλήρωσε ο κ.Κεσεντές.

Το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) είναι το δίκτυο που ενώνει όλες τις κατηγορίες των επαγγελματιών της αγοράς πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Ελλάδα, με σκοπό να προωθήσει τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα και να αναπτύξει την επαγγελματική τους καταξίωση. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.