Quantcast
Γιατί ο Έλον Μασκ σκέφτεται να ζητήσει συνδρομή από τους χρήστες του Twitter - enikonomia.gr
share

Γιατί ο Έλον Μασκ σκέφτεται να ζητήσει συνδρομή από τους χρήστες του Twitter

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταβάλουν όλοι οι χρήστες της πλατφόρμας του X  μια μικρή μηνιαία συνδρομή για να έχουν πρόσβαση σε αυτή άφησε ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ. Παράλληλα ο Έλον Μασκ υπογράμμισε  την ανάγκη να περιοριστούν οι ψεύτικοι λογαριασμοί.

Όπως είπε χθες ο Μασκ στη συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, η πληρωμή για την πρόσβαση στην πλατφόρμα είναι ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπιστούν οι ψεύτικοι λογαριασμοί. «Προσανατολιζόμαστε στην επιβολή ενός μικρού μηνιαίου ποσού για τη χρήση του συστήματος» επεσήμανε ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX. Το X Premium κοστίζει αυτή τη στιγμή 8 δολάρια μηνιαίως στις ΗΠΑ. Η τιμή όμως διαφέρει ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκεται ο χρήστης.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο εξήγησε ότι εξετάζει πιο φθηνές επιλογές για τους χρήστες. «Θα καταλήξουμε σε μια χαμηλότερη τιμή», σημείωσε ο Μασκ.

Ωστόσο υπάρχει ο κίνδυνος, αν επιβληθεί μηναία συνδρομή στο X, η πλατφόρμα να χάσει μεγάλο μέρος των χρηστών της, κάτι που θα μειώσει ακόμη περισσότερο τα διαφημιστικά της έσοδα, τα οποία αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εταιρείας.

Οι αλλαγές

Σημειώνεται πως ο επιχειρηματίας από τον Οκτώβριο που αγόρασε την πλατφόρμα έναντι  44 δισ. δολαρίων έχει προχωρήσει σε πολλές μεταρρυθμίσεις  σε αυτήν. Μερικές από αυτές είναι η αλλαγή του ονόματος της πλατφόρμας  από Twitter σε X, απέλυσε πολλούς εργαζόμενους, υιοθέτησε μια επί πληρωμή εκδοχή της πλατφόρμας, ακύρωσε τον έλεγχο περιεχομένου και αποκατέστησε λογαριασμούς που είχαν αποκλειστεί, όπως αυτός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Τον Ιούλιο ο Μασκ ανακοίνωσε ότι το X έχει χάσει σχεδόν τα μισά του διαφημιστικά έσοδα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.