Quantcast
Google: Διαγράφονται από σήμερα λογαριασμοί ανενεργών χρηστών - enikonomia.gr
share

Google: Διαγράφονται από σήμερα λογαριασμοί ανενεργών χρηστών

δημοσιεύτηκε:

Από σήμερα Παρασκευή, 1η Δεκεμβρίου αρχίζει και διαγράφει η Google λογαριασμούς ανενεργών χρηστών. Aυτό θα αφορά σε πρώτη φάση  κυρίως στους λογαριασμούς που «δημιουργήθηκαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ ξανά», όπως έχει δηλώσει η ίδια Google. Δηλαδή  η διαγραφή αυτή θα γίνει στους πολίτες που έχουν κάποιο παλιό λογαριασμό Google  τον οποίο όμως δεν έχουν χρησιμοποιήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η κίνηση αυτή γίνεται από την εταιρεία για λόγους ασφαλείας, όπως είχε υποστηρίξει η ίδια η Google. Οι ξεχασμένοι και αχρησιμοποίητοι λογαριασμοί είναι πιο πιθανό να παραβιαστούν, τόνισε πρόσφατα η εταιρεία.

Υπενθυμίζεται πως μέσω ενός λογαριασμού Google ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail, στον ιστότοπο βίντεο YouTube κλπ . Αυτό επιτυγχάνεται εάν ο πολίτης χρησιμοποιήσει το ίδιο όνομα χρήστη και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης. Σημειώνεται δε πως η Google ανέφερε πρόσφατα πως ο λόγος που οι παλιοί λογαριασμοί είναι πιο ευάλωτοι είναι επειδή τείνουν να βασίζονται σε παλιούς ή επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης και σε μεγάλο βαθμό δεν έχει ρυθμιστεί ο έλεγχος ταυτότητας δύο σημείων.

Η απλή είσοδος σε έναν λογαριασμό ή η αποστολή ενός email θα πρέπει να είναι αρκετή για να τον διατηρήσει ενεργό. Αν ένας λογαριασμός παραβιαστεί,  τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε, από κλοπή ταυτότητας έως πηγή κακόβουλου περιεχομένου και spam.

Η διατήρηση λογαριασμού

Πάντως οι πολίτες μπορούν να διατηρήσουν τους λογαριασμούς της Google εάν ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

  • Αρχικά θα πρέπει να συνδεθούν με τον λογαριασμό τους.
  • Μετά θα πρέπει να μπουν και στην έτερη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν προκειμένου να  γίνει σύνδεση με το λογαριασμό τους και να μπορούν να επαναφέρουν τον κωδικό πρόσβασής  τους εάν τον έχουν ξεχάσει

Επίσης η Google ανέφερε πρόσφατα πως ο λογαριασμός του χρήστη θα μπορεί να διατηρηθεί με την  ανάγνωση ή την αποστολή ενός email χρησιμοποιώντας το Google Drive ή την  παρακολούθηση ενός βίντεο στο YouTube.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.