Quantcast
ΗΠΑ: «Πράσινο φως» στην Amazon για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» στην Amazon για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη

δημοσιεύτηκε:

‘Eγκριση από τις ελεγκτικές αρχές  των ΗΠΑ έλαβε η Amazon, προκειμένου να ξεκινήσει παραδόσεις προϊόντων μέσω μη επανδρωμένων μίνι αεροσκαφών, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο  Reuters.

Ειδικότερα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο επισήμανε με έμφαση ότι: «Είναι έντονη είναι η ανησυχία του κοινού για την ασφάλεια αλλά και για την προστασία προσωπικών δεδομένων λόγω ενδεχόμενης απώλειας δεμάτων».

Στην συνέχεια το πρακτορείο ανέφερε ότι: «η Εθνική Αρχή Αεροπλοΐας των ΗΠΑ έδωσε την άδεια στην Amazon να προχωρήσει σε δοκιμαστικές πτήσεις στην πολιτεία της Ουάσινγκτον» . 

«Η Amazon έλαβε εξαίρεση από μια σειρά από περιορισμούς που εφαρμόζονται στις πτήσεις εντός ΗΠΑ προκειμένου να πραγματοποιήσει αξιόπιστες δοκιμές. Η απόφαση αποτελεί μια μεγάλη νίκη για την εταιρεία με έδρα το Σιάτλ», μετέδωσε  το πρακτορείο.

Μεταξύ άλλων η άδεια που δόθηκε στην Amazon έχει και κάποιους περιορισμούς, ανάμεσα σε αυτούς είναι το γεγονός ότι το μίνι μη επανδρωμένο αεροσκάφος πρέπει να πετάει σε ύψος έως 120 μέτρων. 

Η άδεια αυτή ισχύει για ένα συγκεκριμένο τύπο μίνι μη επανδρωμένου αεροσκάφους…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.