Quantcast
Η Apple θα χαρτογραφήσει τον κόσμο από... αέρος! - enikonomia.gr
share

Η Apple θα χαρτογραφήσει τον κόσμο από… αέρος!

δημοσιεύτηκε:

Όσο κι αν πουλάνε οι συσκευές της Apple, όσοι κι αν είναι οι φανατικοί οπαδοί των προϊόντων της, υπάρχει ένα πράγμα που μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν έχει καταφέρει: Να βγάλει μια αξιόλογη εφαρμογή πλοήγησης.

Γιατί το Apple Maps, κακά τα ψέματα, κάπου… το έχασε. Άλλωστε, αυτό το έχει παραδεχτεί εμμέσως και η ίδια η Apple, δείχνοντας παλαιότερα με τρόπο στο κοινό της το Google Maps.

Όμως η εταιρεία από το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια δείχνει αποφασισμένη να φέρει ξανά το κοινό στη δική της λύση.

Έτσι, προκειμένου να βελτιώσει τους χάρτες που περιλαμβάνει η εφαρμογή, θα ξεκινήσει να συλλέγει στοιχεία μέσω ειδικών αυτοκινήτων – περίπου δηλαδή όπως κάνει και η Google, αλλά θα αξιοποιήσει και ορισμένα πιο… ψαγμένα μέσα χαρτογράφησης, όπως drones!

Τα μικρά αεροσκάφη μπορούν να αποτυπώσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις λεπτομέρειες κάθε περιοχής, αφού η κίνησή τους δεν περιορίζεται στους δρόμους, όπως συμβαίνει με τα αυτοκίνητα.

Φυσικά, μην περιμένετε ότι θα βλέπετε σύντομα drones με το λογότυπο της Apple έξω από το παράθυρό σας, αφού η εταιρεία πρέπει πριν ξεκινήσει την… εναέρια χαρτογράφηση, να πάρει τις απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες αεροπλοΐας της κάθε χώρας.

ΠΗΓΗ: gr.pcmag.com


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.