Quantcast
Ιάπωνες επιστήμονες μετέδωσαν ηλεκτρική ενέργεια μέσω του αέρα - enikonomia.gr
share

Ιάπωνες επιστήμονες μετέδωσαν ηλεκτρική ενέργεια μέσω του αέρα

δημοσιεύτηκε:

Ηλεκτρική ενέργεια με ασύρματο τρόπο μέσω αέρα κατάφεραν να μεταδώσουν οι επιστήμονες της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Εξερεύνησης του Διαστήματος (JAXA),  ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ειδικότερα, οι  Ιάπωνες επιστήμονες για να ζεστάνουν μια κατσαρόλα, χρησιμοποίησαν  μικροκύματα ώστε να επιτύχουν την μετάδοση του ρεύματος από έναν πομπό σε ένα δέκτη.

Η απόσταση ήταν μικρή (55 μέτρα) και η ισχύς του ρεύματος επίσης μικρή (1,8 κιλοβάτ). Κατά αυτόν τον τρόπο έγινε και αξιοποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας για την παραγωγή ηλεκτρισμού στο διάστημα και την ασύρματη μετάδοσή της στη Γη.

Μάλιστα το κύριο πλεονέκτημα της διαστημικής παραγωγής ηλεκτρισμού είναι ότι είναι πάντα διαθέσιμη, ανεξαρτήτως καιρού ή ώρας.

Μεταξύ  άλλων εκπρόσωπος της JAXA ανέφερε ότι: «είναι η πρώτη φορά που κάποιος κατάφερε να στείλει σχεδόν δύο κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας μέσω μικροκυμάτων σε ένα μικρό στόχο, χρησιμοποιώντας μια συσκευή ελέγχου μεγάλης κατευθυντικότητας».

Στην συνέχεια  ο ίδιος επισήμανε ότι:  «η JAXA οραματίζεται ένα δίκτυο δορυφόρων με ηλιακούς συλλέκτες και αντένες, σε ύψος περίπου 36.000 χλιομέτρων από την επιφάνεια του πλανήτη μας, που θα συλλέγουν το φως του Ήλιου, θα το μετατρέπουν σε ρεύμα και τελικά θα το «διακτινίζουν» στο έδαφος. Αλλα μπορεί να περάσουν δεκαετίες, έως ότου υπάρξει πρακτική εφαρμογή της φιλόδοξης τεχνολογίας…».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.