Quantcast
Microsoft: Αρχίζει και στην Ελλάδα ο φετινός διαγωνισμός «Imagine Cup» - enikonomia.gr
share

Microsoft: Αρχίζει και στην Ελλάδα ο φετινός διαγωνισμός «Imagine Cup»

δημοσιεύτηκε:

Για 13η συνεχόμενη χρονιά, όσοι νέοι στην Ελλάδα ενδιαφέρονται και είναι άνω των 16 ετών, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του διαγωνισμού τεχνολογίας Imagine Cup της Microsoft και να δηλώσουν συμμετοχή.

Φέτος, το χρηματικό ποσό που θα διεκδικήσουν οι νικητές των παγκόσμιων τελικών, υπερβαίνει τα 750.000 δολάρια.

Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο, να προάγει την νεανική καινοτομία, ενθαρρύνοντας μαθητές και φοιτητές από όλο τον κόσμο να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές, διεκδικώντας παράλληλα διεθνή αναγνώριση και σημαντικά έπαθλα.

Οι συμμετέχοντες, όπως κάθε χρόνο, θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε τρεις βασικές κατηγορίες, δηλώνοντας συμμετοχή σε όποια κατηγορία τους ταιριάζει περισσότερο:

– «Games»: Απευθύνεται στους λάτρεις της ανάπτυξης βιντεοπαιγνιδιών. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να σχεδιάσουν ένα παιχνίδι πάνω στην πλατφόρμα Windows (PC ή οθόνη αφής), Windows Phone ή Kinect SDK. Το 2014, το παιχνίδι Dementia της ελληνικής ομάδας Genesis Game Studios αναδείχθηκε μέσα στα δέκα καλύτερα παγκοσμίως.

– «World Citizenship»: Οι συμμετέχοντες θα αξιολογηθούν με βάση την προοπτική που μπορεί να έχει η εφαρμογή τους στη λύση των μεγαλύτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα.

– «Innovation»: Ο διαγωνισμός αυτός αναδεικνύει τις πιο καινοτόμες εφαρμογές, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και τα πιο εξελιγμένα εργαλεία της Microsoft.

Οι ελληνικοί τελικοί στις τρεις κατηγορίες θα πραγματοποιηθούν στις 23 Απριλίου, στα γραφεία της Microsoft Ελλάς.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στη διεύθυνση www.imaginecup.com μέχρι την 1η Απριλίου και στη συνέχεια να καταθέσουν δείγματα ή πρωτότυπα των προτάσεών τους, καθώς επίσης την αίτηση συμμετοχής τους, μέχρι τις 10 Απριλίου στο [email protected].

Από αυτήν τη διαδικασία, θα επιλεγούν οι καλύτερες ομάδες, οι οποίες θα προκριθούν στους ελληνικούς τελικούς.

Εκεί, θα ανακηρυχθούν τρεις νικήτριες ομάδες (μία από κάθε κατηγορία), οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν στους παγκόσμιους ημιτελικούς, που θα γίνουν τον Μάιο.

Περισσότερες από 35 ομάδες από όλο τον κόσμο που θα συμμετάσχουν στους ημιτελικούς, θα προκριθούν στους παγκόσμιους τελικούς, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στο τέλος Ιουλίου, στα κεντρικά γραφεία της Microsoft, στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.