Quantcast
Νέα πρόκληση για το Facebook το βλάσφημο περιεχόμενο - enikonomia.gr
share

Νέα πρόκληση για το Facebook το βλάσφημο περιεχόμενο

δημοσιεύτηκε:

Μια ομάδα εκπροσώπων του Facebook κατέφθασε πρόσφατα στο Πακιστάν, μετά από έκκληση της κυβέρνησης, προκειμένου να διερευνήσει «βλάσφημο περιεχόμενο» που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης από Πακιστανούς.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του υπουργείου εσωτερικών της χώρας αυτής, το Facebook συμφώνησε να στείλει μια ομάδα, στόχος της οποίας θα είναι να εξετάσει ενδελεχώς το ζήτημα.

Η βλασφημία θεωρείται ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα στο Πακιστάν. Επικριτές υποστηρίζουν ότι οι νόμοι που ισχύουν στη χώρα περί βλασφημίας, για την οποία μπορεί να επιβληθεί μέχρι και η θανατική ποινή σε ορισμένες περιπτώσεις, έχουν καταχρηστικό χαρακτήρα για την καταπίεση των μειονοτήτων.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ, εξέφρασε την υποστήριξή του στην ευρεία προσπάθεια καταστολής του βλάσφημου περιεχομένου που αναρτάται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε δήλωσή του στον επίσημο λογαριασμό του κόμματός του στο Twitter περιέγραψε τη βλασφημία ως «ασυγχώρητο έγκλημα».

Στη συνέχεια, την Πέμπτη, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σαντρί Νισάρ επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ζητήματος, λέγοντας ότι θα λάβει «όλα τα αναγκαία βήματα» για να βεβαιωθεί ότι θα διαδοθεί και προς τα έξω το μήνυμα του Πακιστάν. Ο ίδιος δήλωσε ότι ζήτησε από αξιωματούχους να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας, σε καθημερινή βάση, με το FBI καθώς και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

«Το Facebook και οι άλλοι πάροχοι υπηρεσιών θα πρέπει να μοιράζονται μαζί μας όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με τους ανθρώπους υπεύθυνους για το βλάσφημο περιεχόμενο», φέρεται πως είπε σε δηλώσεις του ο Νισάρ και τις οποίες δημοσίευσε η εφημερίδα Dawn.

Ορισμένοι επικριτές υποστηρίζουν ότι αυτή η τελευταία κίνηση της πακιστανικής κυβέρνησης αποτελεί απλά έναν τρόπο για την πάταξη των αντιφρονούντων.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC, δεν έχει διευκρινιστεί από την πακιστανική πλευρά τι είδους βλάσφημο περιεχόμενο έχει εντοπιστεί στο Facebook, το οποίο δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την αντιπροσωπεία που απέστειλε στο Πακιστάν.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.