Quantcast
Οθόνη εκπομπής φωτός από απλό χαρτί! - enikonomia.gr
share

Οθόνη εκπομπής φωτός από απλό χαρτί!

δημοσιεύτηκε:

Την ανάπτυξη οθόνης εκπομπής φωτός από απλό χαρτί, ανακάλυψε ο επικεφαλής  της ερευνητική ομάδας του Πανεπιστημίου Umea της Σουηδίας, Λούντβιγκ Έντμαν.

Ειδικότερα, ο Λούντβιγκ Έντμαν και η ερευνητική ομάδα του ανέπτυξαν αυτή την πρωτοποριακή ευρεσιτεχνία ψεκάζοντας έξι στρώματα διαφορετικών υλικών πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί. 

Αρχικά  η ομάδα χρησιμοποίησε κόλλα, τέσσερα στρώματα τα οποία μεταφέρουν ρεύμα και μετατρέπουν το ηλεκτρικό σε φως και στην συνέχεια τα επικάλυψαν με ένα επιπλέον στρώμα προκειμένου όλα τα υλικά να παραμείνουν στη θέση τους.

Στη συνέχεια τροφοδότησαν το χαρτί με ηλεκτρική ενέργεια τάσεως 11 volt κάνοντάς το να φωτίζει σαν μια κανονική οθόνη υπολογιστή.

Στην συνέχεια ο επικεφαλής της ομάδας εξέφρασε την άποψη του  επί του θέματος λέγοντας ότι : «η ευρεσιτεχνία αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μια χαμηλού κόστους εναλλακτική λύση για την κατασκευή οθονών αντίστοιχων των LED και OLED»,  σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού  New Scientist. 

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι το φως θα μπορούσε να «τυπωθεί» με τον ίδιο τρόπο που τυπώνεται μια εφημερίδα, ενώ είναι εξαιρετικά ευέλικτο και δεν σπάει, σε αντίθεση με το γυαλί που χρησιμοποιείται στις οθόνες, σύμφωνα με τον  Λούντβιγκ Έντμαν.

Η τεχνολογία αυτή πάντως θα μπορούσε μελλοντικά να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή αναλώσιμων οθονών για συσκευασίες ή εφημερίδες, με φθηνά -και πιο σημαντικό- φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.