Quantcast
Οι Έλληνες «κοιτάζουν» περισσότερη ώρα τα smartphone & tablets αντί την τηλεόραση - enikonomia.gr
share

Οι Έλληνες «κοιτάζουν» περισσότερη ώρα τα smartphone & tablets αντί την τηλεόραση

δημοσιεύτηκε:

Στη χώρα μας οι κάτοχοι smartphone, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι 18-44 ετών και ανύπανδροι/ες, χωρίζονται σε 55% άνδρες και 45% γυναίκες, ενώ οι κάτοχοι tablet είναι κυρίως έγγαμοι, 35-54 ετών και χωρίζονται σε 60% άνδρες και 40% γυναίκες.

Έτσι, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε σε ένα δείγμα 3.500 ανδρών και γυναικών, 18-54 ετών η εταιρεία Tempo OMD, παρουσιάζει «τα 19 πράγματα που φοβόμασταν να ρωτήσουμε σχετικά με την χρήση smartphones και tablets» αλλά και τη γενικότερη σχέση των Ελλήνων με την mobile τεχνολογία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 51% των Ελλήνων διαθέτει Smartphone, ενώ το 10% διαθέτει tablet, 77% laptop και το 29% παιχνιδοκονσόλα (Playstaion, Xbox κ.α.).

Μάλιστα, η πλειοψηφία των κατόχων smartphone και tablet τα χρησιμοποιεί για social networking, να παίξει παιχνίδια, να διαβάσει τα νέα, και τα αθλητικά, να πάρει ταξιδιωτικές πληροφορίες, να μάθει τον καιρό και να ψωνίσει online (κατηγορία που βρίσκεται σε άνοδο).

Ταυτόχρονα, οι Έλληνες χρησιμοποιούν τα smartphone και τα tablet, σαν «δεύτερη οθόνη» ενώ παρακολουθούν τηλεόραση κατά 40%, ενώ τα τρία δημοφιλέστερα site που επισκέπτονται οι χρήστες μέσω των gadgets τους ως second screen είναι το Facebook, το Google+ και το Twitter.

Από την άλλη, οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές που βρίσκονται στα περισσότερα mobile gadgets των Ελλήνων είναι (χωρίς σειρά δημοφιλίας) τα εξής: Facebook, Viber, Whats App, Instagram, Google Maps, YouTube, Shazam, Skype, Twitter, Foursquare, Candy Crush Saga, Angry Birds και το ελληνικό Taxibeat.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.