Quantcast
Real Podcast: «Τεχνητή Νοημοσύνη: Συνομιλώντας με το Μέλλον» - enikonomia.gr
share

Real Podcast: «Τεχνητή Νοημοσύνη: Συνομιλώντας με το Μέλλον»

δημοσιεύτηκε:

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 4: AI Υγεία

Στο τέταρτο επεισόδιο, το ChatGPT δίνει ιατρικές συμβουλές, και εξηγεί πώς μπορεί να συμβάλει στην ανακάλυψη νέων φαρμάκων. Ο καθηγητής του ΑΠΘ, Παναγιώτης Μπαμίδης περιγράφει τις αποτυχίες που έχουν σημειωθεί αλλά και την προοπτική που ανοίγει η τεχνητή νοημοσύνη στον χώρο της υγείας. 

Κάθε εβδομάδα, το podcast «Τεχνητή Νοημοσύνη: Συνομιλώντας με το Μέλλον», του Αλέξανδρου Κόντη, προσπαθεί να ξεκλειδώσει τα μυστικά της επιστημονικής εξέλιξης που έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη τεχνολογική επανάσταση μετά την ανακάλυψη του διαδικτύου.

Σε κάθε επεισόδιο, φιλοξενούνται δύο συνεντεύξεις. Διακεκριμένοι επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και οι σημαντικότεροι παράγοντες του κλάδου της πληροφορικής στην Ελλάδα αναλύουν τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας αλλά και τους προβληματισμούς που προκύπτουν από την ανεμπόδιστη χρήση της και την ραγδαία εξέλιξή της. Η δεύτερη συνέντευξη είναι με το ίδιο το ChatGPT, το μέσο που έχει δημιουργηθεί, κάνοντας την τεχνητή νοημοσύνη προσβάσιμη, για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό. 

Το podcast «Τεχνητή Νοημοσύνη: Συζητώντας με το Μέλλον» είναι διαθέσιμο στο Spotify και άλλες ψηφιακές πλατφόρμες αλλά και στην κατηγορία real podcasts στο real.gr με την υποστήριξη της Netvalue. 

https://www.real.gr/texniti_noimosyni_synomilontas_me_to_mellon_aleksandros_kontis/ 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.