Quantcast
Στο Κατάρ ο 7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής - enikonomia.gr
share

Στο Κατάρ ο 7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

δημοσιεύτηκε:

Στη Ντόχα του Κατάρ θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο ο έβδομος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού, World Robot Olympiad, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών (WRO Hellas).

Ο διαγωνισμός αυτός απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Αναλυτικότερα, το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι οι «Ρομποτικοί εξερευνητές» και οι νικητές  της κάθε κατηγορίας (από το δημοτικό ως το λύκειο) του διαγωνισμού θα έχουν τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα  στην Ολυμπιάδα της Ντόχα στο Κατάρ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο 2015. 

Μεταξύ άλλων  οι μαθητές του  Δημοτικού καλούνται να μάθουν μέσα από το παιχνίδι, κατασκευάζοντας ένα ρομπότ το οποίο μπορεί να βουτήξει και να εξερευνήσει κάτω από τη θάλασσα για «μαργαριτάρια». 

Η προσοχή τους  θα πρέπει να επικεντρώνεται σε κάθε κατάδυση, καθώς θα έχουν στην διάθεση τους μόνο 30 δευτερόλεπτα μέχρι η ρομποτική τους κατασκευή επανέλθει στην επιφάνεια για φρέσκο αέρα.

Η φετινή πρόκληση για το επίπεδο του Γυμνασίου είναι το «Κυνήγι θησαυρού» που απαιτεί την κατασκευή ενός ρομπότ που θα πρέπει να συλλέξει  πέντε ευρήματα μέσα σε ένα άγνωστο περιβάλλον.

Διάφορα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στην ομάδα, δίνουν πληροφορίες για το περιβάλλον και την τοποθεσία κάθε ευρήματος που πρέπει να συλλεχθεί.

Το περιβάλλον περιέχει επικίνδυνα αντικείμενα (εμπόδια) σε άγνωστες τοποθεσίες, τα οποία θα πρέπει να αποφευχθούν προκειμένου η ομάδα να συλλέξει τα ευρήματα.

Η επόμενη κατηγορία είναι οι μαθητές του Λυκείου οι οποίοι καλούνται να ασχοληθούν  με την «Ορειβασία». 

Οι μαθητές  του Λυκείου  θα πρέπει να κατασκευάσουν ένα ρομπότ το οποίο  θα είναι επιφορτισμένο με την περισυλλογή εφοδίων και την παράδοσή τους σε καταφύγια που βρίσκονται ψηλά στα βουνά.

Υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία όσον αφορά στο περιβάλλον και τη θέση κάθε εφοδίου που πρέπει να περισυλλεχθεί.

Όσο πιο κοντά μπορέσουν να μεταφέρουν τα εφόδια στη θέση εναπόθεσής τους, τόσο υψηλότερη  θα είναι και η βαθμολογία τους. 

Πρέπει όμως  να προχωρήσουν με προσοχή, έτσι ώστε το ρομπότ τους να μην γλιστρήσει και πέσει από το βουνό.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.