Quantcast
Τεχνητή Νοημοσύνη: Κινέζος νομπελίστας έγραψε την ομιλία του με τη βοήθεια του ChatGPT - enikonomia.gr
share

Τεχνητή Νοημοσύνη: Κινέζος νομπελίστας έγραψε την ομιλία του με τη βοήθεια του ChatGPT

δημοσιεύτηκε:

Την ομιλία του με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT έγραψε ο Κινέζος νομπελίστας συγγραφέας Μο Γιαν προκειμένου να επαινέσει τον συνάδελφό του συγγραφέα Γιου Χουά.

Ο 68χρονος μυθιστοριογράφος απένειμε λογοτεχνικό βραβείο στον Γιου Χουά στο Κέντρο Χορού της Σαγκάης κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 65ης επετείου του περιοδικού Shouhuo.
«Το άτομο που λαμβάνει αυτό το βραβείο είναι πραγματικά αξιόλογο και φυσικά είναι και καλός μου φίλος.

Είναι εξαιρετικός, οπότε πρέπει να είμαι κι εγώ» είπε ο Μο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. «Πριν από λίγες ημέρες, έπρεπε να του γράψω έναν έπαινο σύμφωνα με την παράδοση, αλλά αγωνίστηκα για αρκετές μέρες και δεν μπορούσα να καταλήξω σε τίποτα. Έτσι ζήτησα από έναν διδακτορικό φοιτητή να με βοηθήσει χρησιμοποιώντας το ChatGPT» αποκάλυψε.

φωτό

Ο συγγραφέας είπε ότι έβαλε τις λέξεις-κλειδιά, «Να Ζεις!», «εξαγωγή δοντιού» και «Γουέν Τσενγκ» και το chatbot δημιούργησε ένα κείμενο βράβευσης με πάνω από 1.000 λέξεις, γραμμένο σε σαιξπηρικό στυλ.

Ο λόγος για τον οποίο ο Μο επέλεξε τις τρεις βασικές φράσεις είναι ότι το «Να Ζεις!» είναι ένα από τα πιο διάσημα μυθιστορήματα του Γιου Χουά, η «εξαγωγή δοντιού» αναφέρεται στο γεγονός ότι ο Γιου Χουά ήταν οδοντίατρος προτού γίνει συγγραφέας και το «Γουέν Τσενγκ» είναι το καινούριο μυθιστόρημα του, για το οποίο βραβεύτηκε στην τελετή. Σύμφωνα με τη South China Morning Post, ακούστηκε μία πνιχτή κραυγή από το κοινό, όταν ανακάλυψε ότι ο κάτοχος βραβείου Νόμπελ έγραψε την ομιλία του χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη.  Βίντεο από την ομιλία του Μο στο Κέντρο Χορού της Σαγκάης έχει γίνει viral στον κινεζικό ιστότοπο Weibo. Στην ενότητα σχολίων, ορισμένοι άνθρωποι επεσήμαναν ότι ο Mo θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με νομικά προβλήματα για την αναφορά του στο ChatGPT, καθώς η υπηρεσία δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στην Κίνα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.