Quantcast
Bloomberg: Συμμάχους αναζητά ο Τσίπρας - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Συμμάχους αναζητά ο Τσίπρας

δημοσιεύτηκε:

Συμμάχους απέναντι στις απαιτήσεις της Γερμανίας για λιτότητα αναζητεί ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζει το πρώτο θέμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, σημειώνοντας ότι η νεοσύστατη ελληνική κυβέρνηση απευθύνθηκε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να ενισχύσει τη ρευστότητα των τραπεζών.

«Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα δεχθεί άλλη οικονομική βοήθεια υπό την παρούσα συμφωνία και επιθυμεί ένα νέο ντιλ με τους δανειστές» συνεχίζει το άρθρο των Στερνς και Ντιν. Την ίδια ώρα, η Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, προσπαθεί να πετύχει παραχωρήσεις σχετικά με το χρέος από τους δανειστές ώστε να χρηματοδοτήσει αναπτυξιακές πολιτικές.

«Δεν θα ζητήσουμε άλλα δανεικά» δήλωσε ο Βαρουφάκης μετά τη συνάντησή του με τον Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι. «Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι εφικτό με τη συνδρομή της ΕΚΤ να εξασφαλίσουμε την αναγκαία ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα» πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το άρθρο του Bloomberg.

Το πρακτορείο τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως η Ελλάδα θα αναλάβει τις οικονομικές της υποχρεώσεις την ώρα που τα σπρεντς των ελληνικών κρατικών ομολόγων «εκτοξεύθηκαν» ενώ οι τραπεζικές μετοχές «κατρακύλησαν», επισημαίνει το Bloomberg. Στο άρθρο επίσης υπογραμμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναμένεται να συναντήσει την Άγγελα Μέρκελ πριν τις 12 Φεβρουαρίου, οπότε και είναι προγραμματισμένη η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.