Quantcast
Handelsblatt: Η αισιοδοξία και ο ρεαλισμός - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Η αισιοδοξία και ο ρεαλισμός

δημοσιεύτηκε:

Εν αναμονή του γεύματος εργασίας της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και παρά το ότι βασικό θέμα υποτίθεται ότι θα είναι το προσφυγικό, ο γερμανικός τύπος ανακεφαλαιώνει τα προβλήματα της Αθήνας με την ευρωζώνη και αντίστροφα.

«Η καγκελάριος», σχολιάζει η οικονομική εφημερίδα του Ντύσελντορφ Handelsblatt, «αποφάσισε πριν από ένα χρόνο να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη παρά τις συμβουλές πολλών οικονομολόγων, αλλά και του επί των Οικονομικών υπουργού της. Ειδικά αυτός υποστήριζε από καιρό ότι οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα για να παραμείνει στην ευρωζώνη είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθούν πολιτικά.»

«Γι’ αυτό ακριβώς το ΔΝΤ πιέζει τώρα προς την κατεύθυνση του ρεαλισμού. Ή οι Ευρωπαίοι να περιορίσουν τις αξιώσεις τους για λιτότητα, πράγμα που θα ενέτεινε την αναγκαιότητα ελάφρυνσης του χρέους. Ή να επιμείνουν στους φιλόδοξους στόχους, οπότε υπάρχει η αναγκαιότητα δεσμευτικών υποσχέσεων της Αθήνας για το πως θα επιτευχθούν αυτά τα σχέδια τα επόμενα χρόνια. Μέχρι τώρα ο δρόμος της Ευρώπης ήταν αυστηρά μέτρα μαζί με άφθονη αισιοδοξία ότι κάποτε η Αθήνα θα τα εφάρμοζε. Αυτό τον δρόμο το ΔΝΤ δεν θέλει να τον ακολουθήσει άλλο. Με το δίκιο του.»


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.