Quantcast
TAZ: «Λεφτά υπάρχουν» και... μηνυτήρια αναφορά - enikonomia.gr
share

TAZ: «Λεφτά υπάρχουν» και… μηνυτήρια αναφορά

δημοσιεύτηκε:

Στις υποσχέσεις του Γιώργου Παπανδρέου και την αγωγή που κατέθεσε στρατιωτικός εναντίον του για την γνωστή πλέον φράση «λεφτά υπάρχουν» αναφέρεται το σχόλιο της TAZ του Βερολίνου.

Η εφημερίδα γράφει: «Λεφτά υπάρχουν. Αυτή ήταν η πιο μεγάλη προεκλογική υπόσχεση του Γιώργου Παπανδρέου το φθινόπωρο του 2009. Με τον τρόπο αυτό ο Σοσιαλιστής ηγέτης κατάφερε μια κοσμογονική εκλογική νίκη, ωστόσο έξι μήνες αργότερα παραδέχθηκε την απειλούμενη χρεοκοπία και ζήτησε την βοήθεια της Ευρώπης. Από τότε η Ελλάδα ταλανίζεται από την κρίση.

Ο Παναγιώτης Σταμάτης όμως δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με την ιδέα. Ο απόστρατος αξιωματικός του ΠΝ κατέθεσε αγωγή εναντίον του Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία, εξαπάτηση των εκλογέων και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Εκτός αυτού ζητά αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ συν τους τόκους.

Η μηνυτήρια αναφορά έγινε δεκτή διότι την προεκλογική περίοδο ο Παπανδρέου δεν είχε βουλευτική ασυλία. Στις 19 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί η δίκη. Εάν θα παραστεί είναι αμφίβολο. Αλλά ακόμα και αν παραστεί κανείς δεν πιστεύει στην πραγματικότητα πως θα καταδικαστεί».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.