Quantcast
Δήμος Βούλας - Βάρης - Βουλιαγμένης: Ξεκινάει η διάθεση συσκευασιών οικιακών απορριμάτων - enikonomia.gr
share

Δήμος Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης: Ξεκινάει η διάθεση συσκευασιών οικιακών απορριμάτων

δημοσιεύτηκε:

Σε μια καινοτόμο εφαρμογή, με στόχο την ενίσχυση της διαλογής στην πηγή των οικιακών απορριμάτων, μέσω της αύξησης των ποσοστών ανακύκλωσης και της επιβράβευσης των πολιτών που ανακυκλώνουν, προχωρά ο δήμος Βούλας -Βάρης -Βουλιαγμένης.

Πρόκειται για την υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος που ξεκινά άμεσα και αφορά τη μείωση του συνολικού όγκου των οικιακών απορριμμάτων. Πραγματοποιείτε με την δωρεάν προμήθεια 1.000 συσκευασιών σε συμπολίτες μας, οι οποίες θα περιλαμβάνουν σακούλες ανακύκλωσης με ειδική σήμανση (για πέντε είδη προϊόντων, (qr code), και προορισμό τον μπλε κάδο ανακύκλωσης), μοναδική για κάθε χρήστη. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορεί να καταμετρηθεί η ποσότητα απορριμμάτων που ανακυκλώνει το συγκεκριμένο νοικοκυριό και αναλόγως να επιβραβεύεται με σειρά εκπτώσεων και παροχών. Για την λειτουργία του συγκεκριμένου κίνητρου προς τους δημότες ο δήμος έχει συνάψει συμβάσεις συνεργασία με επιχειρήσεις και καταστήματα διατροφής και ένδυσης, τηλεφωνίας, ενέργειας κ.λ.π.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην πιλοτική φάση της δράσης μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα: https://www.cyclefi.com/gr/register, ενώ οι συσκευασίες θα διανεμηθούν (σε όσους έχουν κάνει προεγγραφή), σε πρώτη φάση, σε ειδική ημερίδα του δήμου (Τετάρτη 22 Μαρτίου).Κατά την ημερίδα η οποία πραγματοποιείται με τη συνεργασία του δήμου και του Ευρωπαϊκού προγράμματος για την καταπολέμηση της πλαστικής σακούλας, αναμένεται να προωθηθούν και δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Όπως δηλώνει ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος η ορθή και βιώσιμη διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ), αποτελεί βασική προτεραιότητα του Δήμου Βάρης -Βούλας-Βουλιαγμένης και προσθέτει ότι «Στόχος είναι η καίρια αντιμετώπιση του προβλήματος των χαμηλών ποσοστών ανακύκλωσης και η αύξηση της αποτελεσματικότητας της διαλογής των απορριμμάτων συσκευασίας, τα οποία αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό της συνολικής ποσότητας παραγόμενων απορριμμάτων του Δήμου».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.