Quantcast
Κεγκέρογλου: Η αξιολόγηση σέρνεται και τα αδιέξοδα συνεχίζονται - enikonomia.gr
share

Κεγκέρογλου: Η αξιολόγηση σέρνεται και τα αδιέξοδα συνεχίζονται

δημοσιεύτηκε:

«Σήμερα σε μια περίοδο που βλέπουμε το ένα αδιέξοδο να διαδέχεται το άλλο, η κύρια ανάγκη της χώρας είναι να αποκτήσει εθνική στρατηγική. Δυστυχώς η κυβέρνηση βαδίζει με τακτικισμούς εβδομάδας και ημέρας και αυτό δεν έχει αντίκτυπο αρνητικό μόνο σε σχέση με την κυβέρνηση, αλλά και σχέση με τη χώρα».

Τα παραπάνω δήλωσε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, από τη Λάρισα που βρέθηκε στα πλαίσια πολιτικής εκδήλωσης του κόμματος, μαζί με το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Θόδωρο Μαργαρίτη και τον πρώην υπουργό και πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.

Ο κ. Κεγκέρογλου αναφερόμενος στην πορεία της αξιολόγησης, τόνισε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πως «σέρνεται πάνω από ένα χρόνο», και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να «να προκαλούνται αδιέξοδα τα οποία θα έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις».

«Τους τελευταίους έξι μήνες έχουν αλλάξει πέντε χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί από την πλευρά της κυβέρνησης και αυτό τα λέει όλα. Δυστυχώς και τούτες τις μέρες έχουμε μια συζήτηση στις Βρυξέλλες η οποία έχει ως θέμα την επιστροφή των κλιμακίων στη χώρα. Το ζητούμενο δηλαδή έχει φτάσει να είναι η επιστροφή των κλιμακίων στη χώρα και όχι το να προχωρήσουμε μπροστά τα ζητήματα και τα θέματα που απασχολούν τον τόπο» σημείωσε.

Με βάση τα παραπάνω ο κ. Κεγκέρογλου, είπε πως η χώρα, οι πολίτες, ο επιχειρηματικός κόσμος και η νεολαία, βιώνουν την ανασφάλεια. Γι’ αυτό, όπως επεσήμανε ο ίδιος, χρειάζεται απάντηση «με την εναλλακτική πρόταση» που θα συγκροτήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Επίσης ανέφερε πως με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του χώρου έχουν γίνει σοβαρά βήματα και υπάρχει «κοινός δρόμος με σύνθεση απόψεων» ενόψει του συνέδριου της Συμπαράταξης που θα γίνει προς το τέλος Ιουνίου.

«Έχουν γίνει σοβαρά βήματα και έχουμε πλέον μπει σε ένα κοινό δρόμο με σύνθεση απόψεων. Βέβαια το Συνέδριο είναι ο στόχος να δώσει ολοκληρωμένη πρόταση, όμως έχουν υπάρξει επεξεργασίες και για την στρατηγική μας για την ανασυγκρότηση της χώρας και για επιμέρους θέματα» τόνισε.

Από εκεί και πέρα, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επεσήμανε πως το Συνέδριο, δεν θα είναι ένα «στεγνά κομματικό συνέδριο», αλλά θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής της κοινωνίας σε αυτό.

«Θα δώσουμε την δυνατότητα σε όλους του δημοκρατικούς πολίτες που μετέχουν στα κοινά, μέσω των συνδικάτων και της αυτοδιοίκησης, αλλά και τις παραγωγικές τάξεις να εκφραστούν στο συνέδριο. Επιδιώκουμε με ένα ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία, να πετύχουμε τον στόχο μας για αλλαγή συσχετισμών, ούτως ώστε η αντίληψη της εθνικής γραμμής και συνεννόησης να πάρει σάρκα και οστά» σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

Τέλος, εκτίμησε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν θα προχωρήσει σε εκλογές, λέγοντας πως «η προσωπική του βούληση είναι παραμένει στην εξουσία όσο το δυνατόν περισσότερο».

«Γνωρίζει ποια θα είναι τα αποτελέσματα μια εκλογικής διαδικασίας, και γι’ αυτό θέλει να παρατείνει την παραμονή. Αυτό όμως σημαίνει πως ήδη έχει παραδώσει τα διαπραγματευτικά όπλα και είναι μια αιτία για την οποία οι δανειστές έχουν φορτώσει με επιπλέον μέτρα και απαιτήσεις την διαπραγμάτευση» εκτίμησε ο κ. Κεγκέρογλου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.