Quantcast
Τσιόδρας: «Κλειδί» για το μέλλον της Ευρώπης η πολιτική ενοποίηση - enikonomia.gr
share

Τσιόδρας: «Κλειδί» για το μέλλον της Ευρώπης η πολιτική ενοποίηση

δημοσιεύτηκε:

Η πολιτική ενοποίηση της ΕΕ είναι το κλειδί για να μην διαλυθεί και να παίξει καθοριστικό ρόλο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, υποστηρίζει ο Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή το βιβλίο του με τίτλο «Ευρωπατριωτισμός ή Εθνοκεντρισμοί. Οι εσωτερικοί ανταγωνισμοί , οι εξωτερικές απειλές και τα όρια της συνεργασίας της συνεργασίας στην Ευρώπη», που θα παρουσιαστεί στις 3 Απριλίου, στο Μουσείο Μπενάκη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού επισημαίνει ότι όσο δεν υπάρχει έστω ως στόχος η πολιτική ενοποίηση των χωρών της ΕΕ, θα συνεχίζεται η ανισομερής ανάπτυξη και οι αντιθέσεις θα οξύνονται, κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Επίσης, σημειώνει ότι το ευρώ από κοινό νόμισμα μπορεί να γίνει παράγοντας διάλυσης της Ευρώπης, αν δεν προχωρήσει η πολιτική ενοποίηση, ώστε τα κέρδη και οι ζημιές να είναι κοινές για όλες τις χώρες-μέλη.

Ως απαραίτητη προϋπόθεση θεωρεί τον επαναπροσδιορισμό του γαλλογερμανικού άξονα και τονίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλο δρόμο από το να είναι στον πυρήνα της Ευρώπης, και γι΄αυτό χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο που θα στηρίξουν όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.