Quantcast
Τσιάρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει, δίνουμε γη και ύδωρ - enikonomia.gr
share

Τσιάρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει, δίνουμε γη και ύδωρ

δημοσιεύτηκε:

Στην εκτίμηση ότι η χώρα θα οδηγηθεί σύντομα σε εκλογές, προχώρησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τσιάρας, και προσδιόρισε τις εξελίξεις για μετά τις γερμανικές εκλογές.

«Η αξιολόγηση θα κλείσει, δίνουμε γη και ύδωρ» είπε ο κ. Τσιάρας και τόνισε «τα αδιέξοδα στα οποία θα περιέλθει η κυβέρνηση και στα οποία δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει». «Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η κατάσταση στην εθνική οικονομία δεν είναι ευχάριστη, με την αύξηση της ανεργίας και τις ελαστικές μορφές εργασίας να κυριαρχούν» είπε και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουν εκλογές το συντομότερο, γιατί θεωρούμε ότι έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση που θα μπορούσαμε να έχουμε αυτή την περίοδο».

Πάντως ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε πως δεν αμφισβητείται η συνταγματική νομιμότητα της κυβέρνησης, ωστόσο -όπως είπε- αν και ο πρωθυπουργός θέλει να εξαντλήσει τη θητεία της κυβέρνησής του, εντούτοις κάτι τέτοιο «είναι αδύνατο να γίνει γιατί τα αδιέξοδα που θα αντιμετωπίσει, θα τον οδηγήσουν σε πολύ δύσκολα διαχειρίσιμη κατάσταση».

Ερωτηθείς για το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, είπε ότι είναι ρεαλιστικό και κοστολογημένο, αλλά παραδέχτηκε πως η εφαρμογή του εξαρτάται και από το αν θα υπάρξει και η σύμφωνη γνώμη των δανειστών.

Αναφερθείς στις συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι προεκλογικού τύπου, αλλά εκ του θεσμικού του ρόλου επικοινωνεί με αρχηγούς, γιατί βλέπει ότι η χώρα οδηγείται στον κατήφορο. Ο κ. Τσιάρας επέκρινε την κυβέρνηση, καθώς «δεν εστιάζει στον ιδιωτικό τομέα για να προσελκύσει επενδύσεις και να υπάρξουν φορολογικά έσοδα παρά κοιτάζει μόνο την εκλογική της πελατεία». Χαρακτήρισε δε «μικροπολιτική» την προσέγγιση της κυβέρνησης σε μια εποχή μεγάλων προβλημάτων. «Δεν πρέπει να βλέπει κανείς μόνο το πολιτικό του μέλλον» είπε.

Για τις διαφωνίες των δανειστών σημείωσε: «Αυτό το οποίο συμβαίνει στην Ελλάδα, να γινόμαστε μπαλάκι μεταξύ των θεσμών, είναι μια πραγματικότητα που και η ΝΔ είχε αντιμετωπίσει. Το θέμα είναι ότι αναλαμβάνουμε υποχρεώσεις, αλλά δεν είμαστε συνεπείς […] Το πρόγραμμα των δανειστών «το να βάζει κανείς μόνο φορολογικά μέτρα είσπραξης, χωρίς να βοηθά την ανάπτυξη της οικονομίας, είναι ένας φαύλος κύκλος που δεν μπορούμε να βγούμε». Είπε ακόμη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από την Άγκελα Μέρκελ, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, δημοσιονομική ανάσα. Παραδέχτηκε τα προβλήματα στις σχέσεις ΔΝΤ-Βερολίνου, ωστόσο ζήτησε η Ελλάδα «να μην τους δίνει αφορμή να λένε ό,τι θέλουν».

Για την κυβέρνηση είπε, μεταξύ άλλων: «Φοβάμαι ότι ο κ. Τσίπρας ενδιαφέρεται μόνο για την εκλογική του πελατεία. Χωρίς να είμαι αρνητικός να δώσει το κράτος βοήθημα σε όσους έχουν ανάγκη, πρέπει να δούμε την ίδια ώρα τη διόγκωση των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες» σημείωσε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ.

Για την εθνική συνεννόηση είπε ότι ο πρωθυπουργός έχασε μια ιστορική ευκαιρία μετά το δημοψήφισμα. «Έπρεπε ο κ. Τσίπρας να αναζητήσει μια γενικότερη πολιτική συμμαχία που θα έδινε μια ευκαιρία στη χώρα να φανεί πιο δυνατή» σημείωσε ο κ. Τσιάρας, προσθέτοντας, όμως, ότι η κυβέρνηση δεν δημιούργησε πότε συνθήκες εθνικής συνεννόησης. «Αν ξαναζήσουμε το καλοκαίρι του 2015, δεν θα φταίει η αξιωματική αντιπολίτευση» τόνισε και καταλήγοντας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, αλλά «και των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση με τις αλλαγές που ετοιμάζει ο κ. Σκουρλέτης».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.