Quantcast
Βορίδης στον Realfm 97,8: Δεν έχουμε ίδια πολιτικά σχέδια με την Αριστερά για να συγκυβερνήσουμε - enikonomia.gr
share

Βορίδης στον Realfm 97,8: Δεν έχουμε ίδια πολιτικά σχέδια με την Αριστερά για να συγκυβερνήσουμε

δημοσιεύτηκε:

Ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην επισήμανση ορισμένων ότι η μόνη λύση θα ήταν η ανάδειξη από αυτή τη Βουλή μιας άλλης κυβέρνησης στην οποία θα μετέχουν όλες οι λεγόμενες ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις.

«Θεωρώ ότι αυτό είναι μία πλάνη και μία ευχή να είχαμε αυτή τη δυνανότητα, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα για απλούς λόγους. Πώς θα συμφωνήσουμε σε πολιτικές με τον κ. Σκουρλέτη, τον κ. Τσίπρα ή τον κ. Φίλη; Πώς θα συμφωνήσουμε με ανθρώπους που σε τελευταία ανάλυση στο πίσω μέρος του μυαλού τους είναι μονίμως το πώς θα διορίσουν και το πώς θα ακολουθήσουν φορολογικές πολιτικές που τελικώς κατέληξαν στο να αυξήσουν κατά 8% τους φτωχούς στην Ελλάδα…Δεν έχουμε ίδια πολιτικά σχέδια με την Αριστερά για να συγκυβερνήσουμε» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Στο ερώτημα εάν η ΝΔ ότι παρότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας απέναντι στους δανειστές ο κ. Βορίδης απάντησε μεταξύ άλλων ότι «η ΝΔ δεν περιέχει στο πρόγραμμα της μειώσεις αφορολόγητου και μειώσεις συντάξεων. Εκείνο το οποίο θέλει να κάνει είναι να εφαρμόσει το πρόγραμμα της… Προφανώς εμείς θα καταθέσουμε ένα πρόγραμμα, όμως από την άλλη μεριά οποιαδήποτε παρέμβαση σε δεσμεύσεις οι οποίες έχουν δημοσιονομικό χαρακτήρα είναι αυτονόητο ότι συνδέονται με την κατάσταση της οικονομίας. Ποια είναι η χρονική στιγμή που θα αναλάβει η ΝΔ και εκείνη τη χρονική στιγμή σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται η ελληνική οικονομία, οτιδήποτε άλλο είναι απολύτως αφηρημένο».

Αναφερόμενος στη δήλωση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ότι ανάλογα με την πορεία της οικονομίας μπορεί μέσα στο 2018 να γίνει επαναδιαπραγμάτευση ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι «εμείς έχουμε διαφωνία με αυτούς τους στόχους των πλεονασμάτων, θεωρούμε ότι είναι υπερβολικοί και η πρόθεση η δική μας είναι να ξανασυζητήσουμε τους στόχους των πλεονασμάτων, βάζοντας ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων το οποίο θα επιτρέψει στην οικονομία να εκκινήσει προκειμένου να αρχίσει να παράγει μεγέθυνση του ΑΕΠ, άρα να μεγαλώσει η οικονομία» και πρόσθεσε:

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να μας εξηγήσει γιατί είμαστε 2,5 χρόνια στην ύφεση. Ακόμα και τον στόχο του 2,7% που έβαλε, που εμείς λέγαμε ότι είναι ένας πολύ φιλόδοξος στόχος, είναι ξεκάθαρο ότι το πρώτο εξάμηνο είναι υφεσιακό. Επομένως δεν υπάρχει το 2,7% για το 2017. Πρέπει να εξηγήσει ο κ. Τσίπρας γιατί έχουμε μείωση των επενδύσεων την ώρα που είχαμε αύξηση των επενδύσεων, γιατί έχουμε μείωση των εξαγωγών την ώρα που είχαμε αύξηση των εξαγωγών. Αυτά είναι ζητήματα που συνδέονται με πολιτικές αντιλήψεις και με συγκεκριμένες πολιτικές».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.