Quantcast
Γεροβασίλη: Το μόνο κράτος που θέλει να καταργήσει ο Μητσοτάκης είναι το κοινωνικό - enikonomia.gr
share

Γεροβασίλη: Το μόνο κράτος που θέλει να καταργήσει ο Μητσοτάκης είναι το κοινωνικό

δημοσιεύτηκε:

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» είπε μεταξύ άλλων ότι “η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δείχνουν να μη μπορούν να ξεπεράσουν τον εναγκαλισμό που τους έφερε στην αντιπολίτευση”.

“Τον κρατισμό πολλοί νεοφιλελεύθεροι εμίσησαν, το κράτος ουδείς. Ο «αντικρατισμός» του κ. Μητσοτάκη είναι η προσκόλληση στο βαθύ κράτος, οι κληρονομικές σχέσεις με τις χειρότερες παραδόσεις του κράτους. Το μόνο κράτος που θέλουν να καταργήσουν οι νεοφιλελεύθεροι «αντικρατιστές» είναι το κοινωνικό, αφήνοντας το πελατειακό στη θέση του, προκειμένου τα ιδιωτικά συμφέροντα που εκπροσωπούν κι εξυπηρετούν να παραμείνουν κράτος εν κράτει. Αυτή είναι μια απάντηση της Ιστορίας, δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στους αντιπαραγωγικούς υπαλλήλους που τάχα «προστατεύει» ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για μια καταγέλαστη «χρέωση», σαν κάθε άλλο κατασκεύασμα των ιδεολογικών εμμονών της ΝΔ. Η κυβέρνησή μας προστατεύει το δημόσιο συμφέρον και βάζει κανόνες στη λειτουργία του κράτους. Αν αυτό οι πολιτικοί μας αντίπαλοι το αντιλαμβάνονται ως προστασία αντιπαραγωγικών υπαλλήλων, είναι προφανώς γιατί κρίνουν εξ’ ιδίων τ’ αλλότρια, μην ξέροντας πώς αλλιώς να ερμηνεύσουν το ότι μια αριστερή κυβέρνηση καταφέρνει να πετυχαίνει μέσα σε τρία χρόνια εκεί που αυτοί αποτύγχαναν για δεκαετίες” είπε η κ. Γεροβασίλη.



“Η κυβέρνηση αντιμετωπίζεται εχθρικά από όλους όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα, ομνύουν στην «αριστερή παρένθεση» και ποθούν διακαώς να δικαιωθούν για τα έργα και τις ημέρες της χρεοκοπίας. Σε καμία περίπτωση, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση στοχοποιεί κοινωνικές ή επαγγελματικές ομάδες. Αυτές οι πρακτικές ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους ιστορικά και είναι ασύμβατες με τη δική μας πολιτική κουλτούρα. Στους αντιπάλους μας απαντούμε με την υλοποίηση του πολιτικού μας προγράμματος. Οτιδήποτε πέρα από αυτό είναι μικροπολιτική που δεν μας αγγίζει” συμπλήρωσε.

“Η ριζική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του κράτους, προς όφελος των πολιτών και υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, αποτελεί διαχρονικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας. Η αλλαγή δε αυτή περνά και μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου· μεταρρύθμιση ουσιαστική, που δεν είναι αποσπασματική αλλά ολιστική” τόνισε.

“Πότε χώριζε άβυσσος την κ. Γεννηματά από τον κ. Μητσοτάκη; Στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ; Κοιτάξτε, το ζητούμενο είναι να μην απομονωθείς πολιτικά από την κοινωνία και αυτό κάθε άλλο παρά συμβαίνει μ’ εμάς. Αντιθέτως, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δείχνουν να μην μπορούν να ξεπεράσουν τον σφιχτό εναγκαλισμό τους, που τους έφερε στη θέση της αντιπολίτευσης και θα τους ξαναφέρει. Η επιθετικότητα με την οποία διεκδικούν την επαναφορά τους στα κυβερνητικά έδρανα είναι ορατή στον προοδευτικό κόσμο”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.