Quantcast
New York Times: Σταμάτησε η ανακατασκευή του Αγίου Νικολάου - "Άφαντες" οι δωρεές- ΦΩΤΟ - enikonomia.gr
share

New York Times: Σταμάτησε η ανακατασκευή του Αγίου Νικολάου – “Άφαντες” οι δωρεές- ΦΩΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Οι εργασίες οικοδόμησης της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο μνημείο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη σταμάτησαν προσωρινά, όπως ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρεία, και η εφημερίδα «New York Times» αναφέρει σε δημοσίευμά της πως εγείρονται πολλά ερωτήματα αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης των δωρεών που έγιναν για την ανακατασκευή του ναού που καταστράφηκε ολοσχερώς κατά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους το 2001.

Το νέο οικοδόμημα, που σχεδιάστηκε από τον περίφημο Σαντιάγο Καλατράβα, θα χρηματοδοτούνταν κυρίως από δωρεές οι οποίες έγιναν από την ελληνική κυβέρνηση, τα μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας ανά τον κόσμο, την Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή της Βοστόνης και την ιταλική πόλη του Μπάρι, όπου είναι πολιούχος ο Άγιος Νικόλαο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των New York Times, το εκτιμώμενο κόστος για την οικοδόμηση του ναού ήταν 50 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, το κόστος μέχρι στιγμής έχει ήδη αγγίξει τα 78 εκατομμύρια δολάρια!

Έτσι, προσελήφθησαν η PricewaterhouseCoopers και η BakerHostetler για να διεξάγουν ανεξάρτητη έρευνα για την κατασκευή. Η διακοπή των εργασιών έγινε από την υπεύθυνη κατασκευαστική εταιρεία για το έργο, την Skanska USA.

Δείτε το παλιό κτίριο:

Δείτε το σχέδιο του Σαντιάγκο Καλατράβα:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.