Quantcast
Καραγκούνης: Συμβόλαιο πολιτικής εκτέλεσης η υπόθεση Novartis - enikonomia.gr
share

Καραγκούνης: Συμβόλαιο πολιτικής εκτέλεσης η υπόθεση Novartis

δημοσιεύτηκε:

«Συμβόλαιο πολιτικής εκτέλεσης» χαρακτηρίζει την υπόθεση Novartis ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, Κώστας Καραγκούνης, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δηλώνοντας ότι «όπως όλα τα παρόμοια συμβόλαια θα αποτύχει».

Ο κ. Καραγκούνης με την ιδιότητα του νομικού υποστηρίζει επίσης ότι εάν είχε πελάτες τους «υποτιθέμενους εμπλεκόμενους» θα τους έλεγε να μην ανησυχούν καθόλου καθώς εκτιμά ότι ο στόχος είναι «να πλανάται μια βαθειά καχυποψία και μια αντιστροφή της θεμελιώδους αρχής ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι της αποδείξεως του εναντίου».

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και τις αναγγελίες για Ειδικά Δικαστήρια, ο κ. Καραγκούνης δηλώνει κατ΄αρχήν ότι ο ίδιος είναι από άποψη αρχής εναντίον κάθε είδους ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, ενώ εξηγεί ότι «όταν ο κ. Σαμαράς μιλάει για ειδικά δικαστήρια στο μέλλον […] εννοεί βάσιμα δικαστήρια για υπαρκτά θέματα και δικαστήρια από τα οποία θα προκύψουν δικαιοδοτικές κρίσεις που θα τα δικαιώνουν. Άρα λέει το αυτονόητο. Αν όντως υπάρχουν πραγματικές ποινικές ευθύνες πολιτικών, γιατί να τις αφήσουμε στο απυρόβλητο;»

Ερωτηθείς για τα θέματα της οικονομίας με αφορμή την πρόσφατη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, κατά δύο βαθμίδες, από τον οίκο Moody΄s, ο κ. Καραγκούνης σχολιάζει «πολύ καλό που ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την Ελλάδα» αλλά, όπως σημειώνει «να μην παραπλανούμε τον κόσμο…. Καθώς το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά είχε φθάσει την Ελλάδα σε υψηλότερο επίπεδο από ό,τι την φέρνει σήμερα η Moody΄s».

Τέλος, ερωτηθείς εάν συμφωνεί με μία «λύση-πακέτο» στο θέμα της επίλυσης του ζητήματος με την ΠΓΔΜ απαντά λέγοντας ότι « η ΝΔ έχει πει ότι θα προσυπογράψει λύση μόνο εάν αυτή ικανοποιεί τον ελληνικό λαό» και αναφέρεται στη ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.