http://www.enikonomia.gr/timeliness/184862,papadimoulis-ta-pragmata-kinountai-pros-thetiki-katefthynsi-gia-t.html http://media.enikonomia.gr/data/photos/resized/125_184862_cdbb22ecf8-9eac6ced6488453d.jpg Το δημοσίευμα της "Handelsblatt" φανερώνει ότι τα πράγματα κινούνται προς μία θετική κατεύθυνση στο θέμα της περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους, δήλωσε ο Δημήτρης... 4/5/2018 2:17:05 PM

Παπαδημούλης: Τα πράγματα κινούνται προς θετική κατεύθυνση για την ελάφρυνση του χρέους

Παπαδημούλης: Τα πράγματα κινούνται προς θετική κατεύθυνση για την ελάφρυνση του χρέους

Το δημοσίευμα της "Handelsblatt" φανερώνει ότι τα πράγματα κινούνται προς μία θετική κατεύθυνση στο θέμα της περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους, που είναι το "κλειδί", η προϋπόθεση, για να έχουμε μια μακρόχρονη και βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας, η οποία θα επιτρέψει την ταχύτερη δυνατή μείωση της ανεργίας και ισχυρούς ρυθμούς οικονομικής ανάκαμψης, όχι μόνο για τα επόμενα δύο - τρία χρόνια, αλλά για τα επόμενα πολλά χρόνια, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9».

Σχολιάζοντας δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, το οποίο αναφέρεται σε «σχέδια που υπέβαλαν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και η Γαλλία για περαιτέρω ανακούφιση των χρεών, που θα συνδεθεί με την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας έως το 2050» ο κ. Παπαδημούλης παρατήρησε: «Το δημοσίευμα πιστοποιεί ότι έχουν κατατεθεί προτάσεις και από την πλευρά της Γαλλίας, αλλά και από την πλευρά του ESM, που εξειδικεύουν, συγκεκριμενοποιούν την απόφαση, που έχει πάρει ήδη ομόφωνα το Eurogroup τον περασμένο Ιούνιο και η οποία δίνει το πλαίσιο και για την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους. Εμείς επιδιώκουμε την καλύτερη δυνατή λύση στο θέμα και νομίζω ότι θα έλθει η σειρά μας να σχολιάσουμε, όταν έχουμε την επίσημη πρόταση κατατεθειμένη στο τραπέζι και "κλειδωμένη" και όχι απλώς ένα δημοσίευμα».

Σε ό,τι αφορά την προοπτική της ελληνικής οικονομίας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, τον προσεχή Αύγουστο, ο ευρωβουλευτής επισήμανε: «Μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα ολοκληρωθεί το πακέτο για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και πρέπει η κάθε πλευρά να τρέξει για να ολοκληρωθούν αυτά που αποτελούν την δική της βασική υποχρέωση. Η Ελλάδα οφείλει να τρέξει, για να ολοκληρωθεί η τέταρτη και τελική αξιολόγηση και επίσης για να παρουσιαστεί και να εγκριθεί το ελληνικό σχέδιο για την ανάπτυξη στα χρόνια μετά των μνημονίων και οι δανειστές για να συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους -τα λεγόμενα μεσοπρόθεσμα- και για να προσδιοριστούν οι ευρωπαϊκοί κανόνες εποπτείας της πορείας της ελληνικής οικονομίας, μετά το τέλος των μνημονίων».

«Εμείς», συνέχισε, «δεν σκοπεύουμε μετά τα μνημόνια να μοιράζουμε λεφτά που δεν υπάρχουν, όπως έκαναν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στηριζόμαστε σε μια αναπτυξιακή προσπάθεια, τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος, αλλά με νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά», καθώς «το δόγμα της κυβέρνησης Τσίπρα, το δόγμα ΣΥΡΙΖΑ, είναι να παράγουμε περισσότερο πλούτο για να τον μοιράζουμε δικαιότερα, που σημαίνει να ενισχύσουμε την παραγωγική ικανότητα της χώρας, την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην κλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σημείωσε: «Κάθε εχέφρων άνθρωπος ανησυχεί, αλλά την ίδια ώρα πρέπει να είμαστε απολύτως αρνητικοί σε μια εκστρατεία πανικού, φόβου, που έχει στόχο την αποσταθεροποίηση. Η Ελλάδα είναι μία δύναμη ειρηνική, μια δύναμη σταθερότητας στην περιοχή, που υπερασπίζεται με απόλυτο τρόπο τα εθνικά της δίκαια και η κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίζει το εθνικό δόγμα, που ισχύει στην Ελλάδα, από τη μεταπολίτευση και μετά, ότι "δεν διεκδικούμε, δεν παραχωρούμε τίποτα"». «Ανησυχούμε, δεν φοβόμαστε, εργαζόμαστε, για να ενισχύουμε τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή και για να μετατρέπουμε την επιθετικότητα Ερντογάν στην πολιτική και διπλωματική του απομόνωση» εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση κράτησης των δύο στρατιωτικών εκτίμησε πως «το θέμα χρησιμοποιείται για να παιχθούν παιχνίδια, για να γίνει καψόνι σε βάρος της χώρας μας». «Εμείς», διευκρίνισε, «εργαζόμαστε -και νομίζω ότι κάθε Έλληνας πρέπει να το συμμερίζεται αυτό- για να δοθεί σε αυτό το θέμα η καλύτερη δυνατή λύση, στον συντομότερο δυνατό χρόνο και απαιτείται σοβαρότητα και η απόλυτη εθνική ομοψυχία, ακριβώς επειδή από την πλευρά της Άγκυρας στο θέμα των δύο παιδιών μας παίζονται παιχνίδια».

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Διαιτησίας για την «Ελληνικός Χρυσός» ανέφερε: «Προσυπογράφω την ανακοίνωση, που εξέδωσε το αρμόδιο υπουργείο, για το τι πρέπει να γίνει σε εφαρμογή και σεβασμό αυτής της απόφασης, όχι μόνο από την πλευρά της ελληνικής διοίκησης, αλλά και από την πλευρά της εταιρείας και κατανοώ και τις ανησυχίες των ανθρώπων που ζουν στη Χαλκιδική, επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη Χαλκιδική, εκτός από αυτή τη βιομηχανία εξόρυξης χρυσού, έχουμε και μία χρυσοφόρα βιομηχανία που λέγεται τουρισμός και έχουμε επίσης και δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι ζουν εκεί και ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία».

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ

Σχόλια Αναγνωστών

σχολίασε και εσύ