Quantcast
"Πόντιος Πιλάτος" ξανά ο Στόλτενμπεργκ: Οι ελληνοτουρκικές διαφορές δεν είναι θέμα του ΝΑΤΟ - enikonomia.gr
share

“Πόντιος Πιλάτος” ξανά ο Στόλτενμπεργκ: Οι ελληνοτουρκικές διαφορές δεν είναι θέμα του ΝΑΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ επιδοκίμασε την τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα – Ερντογάν, αλλά παράλληλα «ένιψε τας χείρας του» για τις ελληνοτουρκικές διενέξεις. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που επιλέγει τον ρόλο του “Πόντιου Πιλάτου”. Το ίδιο είχε πράξει και για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu, ο Γενς Στόλτενμπεργκ ερωτηθείς για αναφορές που θέλουν την Ελλάδα να έχει επίσημα ζητήσει από το ΝΑΤΟ να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο και για τη θέση της Συμμαχίας στις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των δύο μελών, σημειώνει ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο πολύτιμοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, από το 1952. Και οι δύο συμβάλλουν στη συλλογική άμυνά μας. Αναμένω ότι οι διαφορές που βλέπουμε σε ορισμένα ζητήματα λύνονται μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας υπό το πνεύμα των καλών σχέσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, χαιρετίζω το γεγονός ότι οι Πρωθυπουργοί των δύο χωρών πραγματοποίησαν πρόσφατα μια τηλεφωνική συνομιλία και ότι συμφώνησαν να επιλύσουν αυτές τις διαφορές μέσω διαλόγου».

Ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας σημειώνει σύμφωνα με το ant1news.gr ότι οι διαφορές δεν είναι θέμα του ΝΑΤΟ και είναι κάτι που πρέπει να διευθετηθεί μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.