Quantcast
Μαντάς στον Realfm 97,8 για Σκοπιανό: Χρειαζόμαστε μια ονομασία για όλες τις χρήσεις και αυτό απαιτεί αλλαγή του Συντάγματος - enikonomia.gr
share

Μαντάς στον Realfm 97,8 για Σκοπιανό: Χρειαζόμαστε μια ονομασία για όλες τις χρήσεις και αυτό απαιτεί αλλαγή του Συντάγματος

δημοσιεύτηκε:

Την αισιοδοξία του για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

«Υπάρχει μια διάθεση να βρεθεί μια λύση. Είναι σαφέστατη η τοποθέτησή μας ότι χρειαζόμαστε -και είναι ανάγκη να κάνουμε τα βήματα για να πειστούν και οι γείτονές μας- μια ονομασία για όλες τις χρήσεις και αυτό πράγματι απαιτεί αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας» τόνισε ο κ. Μαντάς.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ είπε πως ήταν μια ειλικρινής τοποθέτηση και σημείωσε: «Νομίζω ότι σε ένα θέμα που υπάρχει εδώ και 25 χρόνια έχουν γίνει αρκετά σοβαρά βήματα, είμαστε όσο πιο κοντά μπορούμε στο θέμα της ονομασίας και λιγότερο θα έλεγα κοντά σε βόμβες που διαλύουν τη διαπραγμάτευση».

«Νομίζω ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται και οι τοποθετήσεις από την ελληνική πλευρά και από την πλευρά της γειτονικής χώρας είναι σαφείς μέχρι αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι υπάρχουν δυνατότητες και σε αυτά τα ζητήματα, που είναι πολύ δύσκολα, να γίνουν και άλλα βήματα. Θα το δούμε, άλλωστε έχουμε και τις συναντήσεις του Μάιου μπροστά μας» επεσήμανε.

Αναφορικά με το αναπυτξιακό σχέδιο υπογράμμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης βιάστηκε να πει ότι δεν τον δεσμεύει και τόνισε:

«Αυτό που νομίζω ότι θα περιγράφει το πρόγραμμα και έχει ειπωθεί μέσα από τις δηλώσεις του οικονομικού επιτελείου και των αρμόδιων υπουργών , είναι ένα σχέδιο σε σχέση με τα δημοσιονομικά, θα περιλαμβάνει έναν απολογισμό και μια στρατηγική για το πού θέλουμε να πάμε, θα έχει βασικές πολιτικές προτεραιότητες όπως η μείωση της ανεργίας, ο μετασχηματισμός του παραγωγικού μοντέλου κλπ».

Όπως σημείωσε, πρόκειται για ένα κρίσιμο εργαλείο, που θα τεθεί σε συζήτηση με την κοινωνία και τις πολιτικές δυνάμεις και το οποίο ενσωματώνει πολλά συμπεράσματα από τα συνέδρια της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. «Πράγματι θα πρέπει να μας δεσμεύει γιατί κάπου πρέπει να πάμε, πρέπει να έχουμε μια στρατηγική» πρόσθεσε.

Τέλος, ερωτηθείς για το σύνθημα που φώναζε κατά της Βουλής ο Αριστείδης Φωκάς, σχολίασε: «Απολύτως απαράδεκτο, υπάρχουν σοβαρά θέματα στη χώρα και τον κόσμο».

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.