Quantcast
Κουρουμπλής: Υπήρχε η πληροφορία για νεκρό αλλά δεν την αξιολογήσαμε ως ασφαλή - enikonomia.gr
share

Κουρουμπλής: Υπήρχε η πληροφορία για νεκρό αλλά δεν την αξιολογήσαμε ως ασφαλή

δημοσιεύτηκε:

“Υπήρχε η πληροφορία για νεκρό αλλά δεν την αξιολογήσαμε ως ασφαλή” δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής για τα όσα αποκάλυψε ο επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών ότι είχε ενημερώσει για τον πρώτο νεκρό της τραγωδίας στο Μάτι το απόγευμα της Δευτέρας, πριν νυχτώσει.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Ναυτιλίας, ανέφερε ότι “υπήρχαν τέτοιες πληροφορίες, στη θάλασσα δούλευε το σώμα αυτό, δεν νομίζω ότι η πληροφορία αυτή ήταν ασφαλής. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή, αυτά θα τα δούμε όταν ηρεμήσουν τα πράγματα, θα δούμε ακριβώς που είναι οι ευθύνες”.

Ερωτηθείς για τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού απάντησε “Δεν είπε ψέματα ο Πρωθυπουργός, Εκείνη την ώρα της μάχης κάνεις ότι περισσότερο έχεις ως δυνατότητα να περιορίσεις το κακό, τα υπόλοιπα θα τα βρεις στη συνέχεια. Αν υπάρξουν παραλείψεις και αδυναμίες, δεν λέω ότι δεν μπορεί να διαπιστωθούν και αν υπάρχουν και ανίκανοι θα τους βρει ο Πρωθυπουργός”.

“Εγώ πρέπει να απαντήσω με συγκεκριμένο τρόπο, τώρα να μπω σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες… Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το λιμενικό δούλεψε όσο μπορούσε και έσωσε 700 και πλέον ανθρώπους” συμπλήρωσε.

“Η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών, οι βατραχάνθρωποι που λέμε, πήγαν εκεί και ήμουν σε ανοιχτή επαφή με τον λιμενάρχη. Επιτάξαμε τα σκάφη της περιοχής. Το λιμενικό δεν έχει στόλο, έχει ένα σκάφος ανά περιοχή” είπε ο υπουργός.

“Ουδέποτε υπήρξε Πρωθυπουργός της χώρας, στα πολιτικά χρονικά της χώρας σε τέτοιου είδους συνθήκες από πυρκαγιές κλπ, που ανέλαβε προσωπικά την πολιτική ευθύνη. Αναγνωρίζει πολιτικές ευθύνες, αυτό δεν αναζητούμε; Γιατί ακούω κάθε μέρα για παραιτήσεις” υπογράμμισε.

“Εάν ο Πρωθυπουργός κάνει ότι έκαναν οι προηγούμενοι, θα γίνει μέρος και ο ίδιος και η κυβέρνηση του, της ευθύνης αυτού του διαχρονικού εγκλήματος. Αν μπεις στο Μάτι και δεν το ξέρεις δεν βγαίνεις εύκολα” τόνισε.

“Η Τροχαία δεν εμπόδιζε την έξοδο, εμπόδιζε την κατεύθυνση προς το Μάτι. Έχω προσωπική μαρτυρία ανθρώπου, έπεσε πίσω του ένα δέντρο και φράκαραν οι υπόλοιποι” ανέφερε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.