Quantcast
Βούτσης: «Πιλότος» για όλο το Δημόσιο η διαδικασία επιλογής των 86 προϊσταμένων οργανικών μονάδων του Κοινοβουλίου - enikonomia.gr
share

Βούτσης: «Πιλότος» για όλο το Δημόσιο η διαδικασία επιλογής των 86 προϊσταμένων οργανικών μονάδων του Κοινοβουλίου

δημοσιεύτηκε:

Πρόκριμα και αποτύπωμα που δεν μπορεί στο μέλλον να υπερκαλυφθεί και να γίνει με διαφορετικό τρόπο χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης την διαδικασία επιλογής των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων του Κοινοβουλίου.

«Είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει τέτοια πρόθεση να αλλάξει μια τέτοια τομή που διασφαλίζει την αξιοκρατία της Βουλής», επεσήμανε ο κ. Βούτσης και δήλωσε «εξαιρετικά ικανοποιημένος από τη πρωτόγνωρη συνολική διαδικασία», που ξεκίνησε στις 18 Ιουλίου με την ανάρτηση της σχετικής προκήρυξης και ολοκληρώθηκε σήμερα.

Επιπλέον ο πρόεδρος της Βουλής μίλησε «για υψηλότατο επίπεδο γνώσης και εμπειρίας των στελεχών της Βουλής που διαπιστώθηκε, και τόνισε ότι «αυτή η διαδικασία είχε στόχο να υπηρετήσει την αξιοκρατία στην επιλογή των υπευθύνων όλων των οργανικών μονάδων της Βουλής με όρους απόλυτης διαφάνειας».

«Υπήρξε αυστηρή τήρηση όλων των προϋποθέσεων, των όρων και των κανόνων για τις αξιολογήσεις, γι’ αυτό και μόνο πολύ λίγες ενστάσεις κατατέθηκαν. Είναι μια διαδικασία-πιλότος για όλο το Δημόσιο αυτή η διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η διαδικασία αξιολόγησης έγινε από την Επιτροπή Επιλογής Προϊσταμένων που συγκροτήθηκε για τη διεξαγωγή της δομημένης συνέντευξης των υποψηφίων και το Υπηρεσιακό Συμβούλιο για τους υπαλλήλους της Βουλής. Αφορούσε 86 συνολικά θέσεις ευθύνης, 4 θέσεις προϊσταμένων γενικών διευθύνσεων, 18 θέσεις διευθύνσεων και 64 θέσεις τμημάτων.

Αιτήσεις υπέβαλαν 179 υπάλληλοι, 17 για τις θέσεις γενικών διευθυντών, 46 διευθυντών και 116 προϊσταμένων τμημάτων ενώ υποβλήθηκαν συνολικά 426 υποψηφιότητες καθώς υπήρχε η δυνατότητα να υποβληθεί αίτηση για περισσότερες από μία θέσεις ευθύνης.

Για την αξιολόγηση και επιλογή τους διενεργήθηκαν πάνω από 400 συνεντεύξεις, 22 για τις γενικές διευθύνσεις, 80 για τις διευθύνσεις και 305 για τις οργανικές μονάδες επιπέδου τμήματος.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.