http://www.enikonomia.gr/timeliness/205949,metopiki-tsipra-mitsotaki-sti-vouli-video.html http://media.enikonomia.gr/data/photos/resized/125_205949_d1d8530d10-a7ed863daa2d80a6.jpg "Εκλογές και πάλι εκλογές τώρα. Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα" ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ η Φώφη Γεννηματά τόνισε "δεν σας εμπιστευόμαστε"... 1/15/2019 7:32:15 PM

Μετωπική Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή - ΒΙΝΤΕΟ

Μετωπική Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή - ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση και υψηλοί τόνοιεπικράτησαν στη Βουλή όπου είναι σε εξέλιξη η συζήτηση επί της προτάσεως του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ενστάσεις της αντιπολίτευσης επί της διαδικασίας και κυρίως επί της πρότασης του Προέδρου της Βουλής να μην εξαντληθεί το προβλεπόμενο από το Σύνταγμα ανώτατο χρονικό περιθώριο των τριών ημερών.


Άγριος καβγάς ακολούθησε ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκημε αφορμή την τοποθέτηση του Ευάγγελου Αποστολάκη ως νέου υπουργού Άμυνας. Η φράση που είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του ότι "ποτέ καμία κυβέρνηση δεν επέλεξε εν ενεργεία στρατιωτικό για υπουργό Άμυνας", προσθέτοντας ότι ένα ιστορικό προηγούμενο υπάρχει, αυτό του Γρ. Σπαντιδάκη (επί δικτατορίας), προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσει όσα είπε και τη σύγκριση που έκανε με την τοποθέτηση την περίοδο της Χούντας του τότε ΑΓΕΕΘΑ Σπαντιδάκη στη θέση του υπουργού. «Ο κ. Μητσοτάκης έκανε μεγάλο ατόπημα. Ήταν μεγάλη προσβολή προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, η σύγκριση που έκανε. Σας καλώ να ανακαλέσετε. Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλετε το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι καμία κυβέρνηση δεν παραβίασε τον νόμο της διάκρισης της στρατιωτικής με την πολιτική ηγεσία. «Μην μου κουνάτε λοιπόν το δάχτυλο και μη μου κάνετε υποδείξεις» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να του πει «πόσο στοίχισε το σόου Καμμένου με το ελικόπτερο πάνω από τα Ίμια».Οι δύο αρχηγοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους, όμως, σε σειρά θεμάτων. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «δεν μπορώ παρά να σταθώ στις αθλιότητες των τελευταίων ημερών που δεν είχατε το πολιτικό θάρρος να καταδικάσετε. Από το στάδιο της ανοχής περάσατε στη συμμετοχή, στην ενορχήστρωση αυτών των αθλιοτήτων. Αναφέρομαι στο πογκρόμ επιθέσεων, απειλών, εκβιασμών, της τρομοκράτησης Βουλευτών που έχουν εκφράσει ...» και σε έντονο ύφος ζήτησε από τους βουλευτές να καθίσουν και να τον ακούσουν.

«Καθίστε κάτω, τώρα θα τα ακούσετε, τώρα μιλάει ο Πρωθυπουργός της χώρας και έχετε την υποχρέωση να ακούσετε με προσοχή». τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους βουλευτής της αντιπολίτευσης. «Είναι βαριά η ευθύνη του κ. Μητσοτάκη γιατί επιλέγει μέσα από την αντιπολιτευτική τύφλωση να διχάσει τον ελληνικό λαό. Συγκεκριμένοι συνάδελφοί σας στοχοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, όλοι όσοι έχουν εκφράσει τη βούλησή τους να μείνουν σταθεροί στην άποψή τους ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία και το έργο της», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «σε αυτόν τον τόπο, οι παράνομες πράξεις έχουν τον τρόπο να επιλύονται μέσα από τη Δικαιοσύνη» και κάλεσε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να καταδικάσει αυτή την πρακτική λέγοντας πως «θα καταδικάσετε αυτή την πρακτική, θα έχετε το θάρρος να την καταδικάσετε; Αν όχι, φοβάμαι ότι ο δρόμος που επιλέγετε να κινηθείτε είναι ένας δρόμος που μας οδηγεί σε μακρινές εποχές που η δημοκρατία μας και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει αφήσει πίσω ανεπιστρεπτί».

«Οι βουλευτές δεν θα τρομοκρατηθούν ,θα σταθούν στο ύψος της συνείδησής τους, στο ύψος της ιστορικής τους ευθύνης απέναντι στην ιστορία και τον τόπο. Η δημοκρατία δεν μπορεί να απειλείται ούτε να εκβιάζεται από κανέναν. Η δημοκρατία στον τόπο μας ούτε απειλείται ούτε εκβιάζεται και θα νικήσει», είπε ο κ. Τσίπρας.Μητσοτάκης: Εκλογές τώρα. Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα

"Εκλογές και πάλι εκλογές τώρα. Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα". Με αυτή τη φράση έκλεισε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε "πότε ήταν μέρος της εθνικής γραμμής η παραχώρηση στους Σκοπιανούς της μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας"; «Γιατί κάποιοι είπαν όχι όταν τους ζητήθηκε και εσείς είπατε ναι; Και ο κ. Καμμένος τον οποίο δεν βλέπω καν στην αίθουσα σήμερα, ίσως έχει πάει να μεταλάβει, τώρα σκίζει τα ιμάτιά του για το όνομα της Μακεδονίας. Ξέχασε ότι όταν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλιο τη στήριξε και σήμερα συνυπογράφει τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Επιτιθέμενος κατά των κκ. Τσίπρα-Καμμένου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το δίδυμο αυτό δεν έχει καμία αναστολή προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιοτελή πολιτικά συμφέροντα. Διαλύει κόμματα, διαφθείρει συνειδήσεις, καταπατά αρχές και υπονομεύει θεσμούς. Και μετατρέπει την πολιτική ζωή του τόπου σε ένα απίστευτο παζάρι. Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, τον κατηγόρησε λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Υποθηκεύσατε το μέλλον της χώρας για δεκαετίες για να κρατηθείτε στην εξουσία και σήμερα βάζετε τη χώρα σε περιπέτειες για να αποφύγετε τις εκλογές για λίγους μήνες». Απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε σε υψηλούς τόνους: «Μιλάτε εσείς για κάθαρση ενώ πρόσωπα πολύ στενά συνδεδεμένα μαζί σας, στο στενό πυρήνα εξουσίας του Μαξίμου έχουν αφήσει βρώμικα αποτυπώματα στη δημόσια ζωή». Κατηγόρησε τη συμπολίτευση ότι "λέει ψέματα και εξακολουθεί να κυβερνάει με ψέματα" και πρόσθεσε:

«Κάνετε εγκαίνια με τα έργα ζωγραφισμένα σε μουσαμά. Άθλιο θέατρο. Κοροϊδεύετε τους Θεσσαλονικείς στα μούτρα τους», είπε αναφερόμενος στην εκδήλωση στο Μετρό Θεσσαλονίκης. Αντί να αποκλιμακώσει ο κ. Τσίπρας την τοξικότητα με την οποία έχει πλημμυρίσει τη δημόσια ζωή ψάχνει ιδιοτελείς συμμάχους για να εδραιωθεί στην κυβέρνηση για λίγους μήνες ακόμα, σημείωσε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του έστρεψε τα βέλη του κατά του Πρωθυπουργού και του αν. υπουργού Υγείας: «Πολάκης ίσον Τσίπρας. Είναι ο καθρέφτης του δικού σας ύφους της εξουσίας», είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα. «Προειδοποιώ για την κρίσιμη κατάσταση της οικονομίας που θα επιβαρυνθεί περισσότερο από μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι οι διεθνείς οίκοι λένε το αυτονόητο, ότι οι πρόωρες εκλογές θα ξεκαθαρίσουν το πολιτικό τοπίο. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης συσχέτισε την ψήφο εμπιστοσύνης και τη Συμφωνία Πρεσπών.

"Όποιος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ψηφίζει "ναι" και στην Συμφωνία των Πρεσπών που συνιστά μεγάλη εθνική υποχώρηση και στηρίζει μία κυβέρνηση κουρελού δίχως λαϊκή εντολή". «Αντί να συζητάμε πώς θα μειώσουμε φόρους και εισφορές και πώς θα φέρουμε νέες επενδύσεις και δουλειές, ασχολούμαστε με τα παιχνίδια εξουσίας του κ. Τσίπρα», παρατήρησε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμπεράνει:

«Η Βουλή των Ελλήνων αξίζει καλύτερα από τη σημερινή συνεδρίαση». Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε προϊόν συναλλαγής χαρακτήρισε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα προκύψει αύριο. «Οι πολίτες έχουν έναν ακόμα λόγο να σας τιμωρήσουν. Δίπλα στη λιτότητα προσθέσατε κι ένα κεφάλαιο πολιτικής παρακμής, ηθικού εξευτελισμού και κατάντιας των θεσμών» ανέφερε, ενώ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, είπε: «Κύριε Τσίπρα, πολιτική για εσάς σημαίνει συναλλαγή. Και από μια κυβέρνηση ανοχής, οδηγηθήκαμε σε μια κυβέρνηση συναλλαγής». Ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Από τότε που γίνατε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, τα έχετε πει όλα και μετά τα έχετε κάνει όλα. Από αυτά τα "είπα ξείπα" μιας ολόκληρης δεκαετίας, συγκρατώ μια φράση σας στις 4.10.2014 στο 3ο φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάζω: "Την ψήφο εμπιστοσύνης δεν τη δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους. Τη δίνει ο λαός ανοικτά και καθαρά μέσα από τις εκλογές. Αν κάποιοι θέλουν ψήφο εμπιστοσύνης, αν διεκδικούν την ψήφο εμπιστοσύνης, τότε ξέρουν. Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα". Συμφωνώ μαζί σας, κ. Τσίπρα. Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.Γεννηματά: Είστε κυβέρνηση μειοψηφίας - Δεν σας εμπιστευόμαστε

Επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. "Καταλαβαίνω ότι στην κατάσταση που βρίσκεστε, από τα μαλλιά σας πιάνεστε αλλά, δεν θα τα καταφέρετε. Για άλλη μία φορά ο κ. Πρωθυπουργός, αφού έκανε το θέατρο που ήθελε να κάνει με τη βοήθεια του προέδρου της Βουλής, αποχώρησε από την αίθουσα. Υπάρχουν όρια στη γελοιοποίηση; Προφανώς όχι κ. Τσίπρα. Γελοιοποιήστε γιατί μετά από όσα έγιναν την Κυριακή, έπρεπε να έχετε προκηρύξει εκλογές. Μόνο οι εκλογές δίνουν απάντηση, ένα τέλος σε αυτό που ζούμε στον τόπο, κλείνουν τα στόματα για τις συναλλαγές" είπε η κ. Γεννηματά.

"Εσείς δεν θέλετε να μιλήσει ο ελληνικός λαός γιατί φοβάστε πάρα πολύ το τι θα βγει από αυτή την κάλπη. Δείξατε για δεύτερη φορά τον μεγάλο σας φόβο" πρόσθεσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα, η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε την κυβέρνηση ''κουρελού''. «Προσπαθήσατε να παρομοιάσετε την κυβέρνηση Παπαδήμου με μία κυβέρνηση κουρελού. Η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, εθνικού σκοπού με συμφωνία τριών κομμάτων. Δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το έργο που παίζεται αυτές τις μέρες στη Βουλή και την Ελλάδα. Δεν παίζετε δημοκρατικά κ. Τσίπρα, ούτε έντιμα ούτε καθαρά. Και η πατρίδα δεν ανέχεται άλλο αυτή τη φαρσοκωμωδία που έχετε σκηνοθετήσει μαζί με τον κ. Καμμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στον νέο υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι «είναι ντροπή σας να κρύβεστε πίσω από το ήθος αυτού του ανθρώπου και της προσφοράς του στο στράτευμα. Ήταν δική σας επιλογή και έπρεπε να υπερασπιστείτε τη δική σας επιλογή. Αν υπάρχει σοβαρό εθνικό ζήτημα που απαιτούσε αυτή την επιλογή, να έρθετε και να ενημερώστε το ελληνικό κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό».

«Τυπικά και μόνο διαλύθηκε ο συνεταιρισμός σας με τον Καμμένο, ένας συνεταιρισμός που έχει κάνει μεγάλη ζημιά σε αυτόν τον τόπο. Η παραίτηση του κ. Καμμένου μετά από τόσες απειλές και προαναγγελίες, υλοποιήθηκε στον ποιο βολικό για τον κ. Τσίπρα χρόνο και με τον πιο ωφέλιμο για τον κ. Τσίπρα τρόπο. Μελετημένη δουλειά, τα μιλήσανε , τα συμφωνήσανε. Ένας γάμος από έρωτα για την εξουσία, τελειώνει όπως πρέπει σε ένα γάμο συμφέροντος. Ο ευγνώμων Πρωθυπουργός στέκεται στο κατώφλι του Μαξίμου και αποχαιρετά τον ηρωϊκό στρατηλάτη», πρόσθεσε.

Όπως υποστήριξε η κ. Γεννηματά, «η δεδηλωμένη προκύπτει από τη βούληση του λαού και όχι από τα παζάρια μεταγραφής. Δεν σας εμπιστευόμαστε κ. Τσίπρα, καμία εμπιστοσύνη να διαχειριστείτε τα εθνικά θέματα. Θέλατε να είστε ο βολικός , ο πρόθυμος , ο χρήσιμος στις απαιτήσεις των εταίρων. Τρέχετε πολύ γρήγορα στον κατήγορο, είστε μια κυβέρνηση μειοψηφίας. Το μοναδικό σας κατόρθωμα που διεθνώς αναγνωρίζεται είναι η λέξη ''κωλοτούμπα''. Μία είναι η λύση, φύγετε τώρα. Η καταδίκη των πολιτών στις εκλογές που έρχονται θα είναι αμείλικτη και για τους δύο».Έξαλλος ο Θεοδωράκης με τον Δανέλλη: Αυτό που κάνετε είναι λάθος -
Ο κ.Τσίπρας το τερμάτισε - Οι μεταγραφές, Δευτέρα αλλού-Τρίτη εδώ, δεν επιτρέπονται ούτε στο ποδόσφαιρο

«Εμείς δεν σας δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Θα επιμείνουμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη αλλαγή, να γράψουμε νέες σελίδες και όχι να αντιγράψουμε τις χειρότερες παλιές» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση, γιατί απέτυχε στα περισσότερα SOS κεφάλαια της χώρας: – Το κόμμα συνεχίζει να αλωνίζει στη δημόσια διοίκηση. Οι θεσμοί της δικαιοσύνης και των Ανεξάρτητων Αρχών, πλήττονται από παρεμβάσεις. Η παιδεία ζει κάτω από την μπότα των ιδεοληψιών. Η ασφάλεια στις γειτονιές είναι κενό γράμμα ή μάλλον κενό… τμήμα» είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως: «Το Ποτάμιπαραμένει στην αντιπολίτευση και δεν μετατρέπεται ξαφνικά σε συμπολίτευση. Δεν συγχωνεύεται με κανέναν. Δεν κάνει τα ρεπό του Καμμένου. Δεν επιβραβεύει τα λάθη τόσων ετών».

Αναφερόμενος στα φαινόμενα των τελευταίων ημερών μίλησε για «κατάντια». «Έτσι πολιτεύονται τα παλιά κόμματα. Η κατάντια να συγκροτούνται πλειοψηφίες από βουλευτές που δεν έχουν την έγκριση του λαού βαραίνει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού κοινοβουλίου. Και ο κ.Τσίπρας το τερμάτισε» είπε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε δε, πως «με αυτή την ηθική, η χώρα δεν μπορεί να πάει πουθενά. Οι μεταγραφές, Δευτέρα αλλού – Τρίτη εδώ, δεν επιτρέπονται ούτε στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς την Κυριακή στο Πρωτάθλημα να παίζεις σε μία ομάδα και την Τετάρτη στο κύπελλο να παίζεις σε μια άλλη. Στη Βουλή όμως γίνεται! Τέσσερα χρόνια πολεμάς τον αμοραλισμό και τον λαϊκισμό και όταν έρχεται η ώρα του απολογισμού δίνεις ψήφο εμπιστοσύνης» είπε. Και κατέληξε σχετικά λέγοντας: «Στη δική μας ηθική δεν πρέπει να επιτρέπεται σε έναν βουλευτή να αλλάζει κοινοβουλευτική ομάδα διάρκεια μιας θητείας».


Απευθυνόμενος προσωπικά στον Σπύρο Δανέλλη, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Κύριε Δανέλλη, αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος! Στο έγκλημα μπορεί να υπάρχει πάθος, μπορεί να υπάρχει ένστικτο, μπορεί να υπάρχει απερισκεψία. Στο λάθος, όμως, υπάρχει σκέψη, υπάρχει μελέτη, υπάρχει υπολογισμός» είπε και πρόσθεσε: «Όλους αυτούς τους εθελοντές που μετέχουν στα όργανα, στα συνέδρια τους ρώτησες;»
"Η απόφαση να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν είναι η εξύψωση της πολιτικής, είναι η κατάντια της πολιτικής" τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού στη συνέχεια, ενώ υπογράμμισε πως δεν πιστεύει ότι ο κ. Δανέλλης εξαγοράστηκε, αλλά λειτούργησε εγωιστικά. "Ούτε λεφτά παζάρεψε, ούτε καρέκλα. Είμαι σίγουρος για αυτά, αλλά αυτό δεν κάνει μικρότερο το λάθος. Σε μια έξαρση εγωισμού έβαζε καθημερινά το τελευταίο διάστημα πάνω από όλα το δικό του «θέλω» . Η δική του εκτίμηση, η δική του άποψη, η δική του ιδέα ήταν ανώτερες από τις εκτιμήσεις, τις απόψεις, τις ιδέες όλων των άλλων" είπε ο κ. Θεοδωράκης.Κουτσούμπας: Ο λαός να καταψηφίσει την κυβέρνηση

«Το κρίσιμο είναι ο ίδιος ο λαός να καταψηφίσει αυτή την κυβέρνηση και μέσα από τους καθημερινούς αγώνες και στις επικείμενες εκλογές», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του κατά τη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλή σήμερα και αύριο Τετάρτη. Τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που θέλει να συνεχίσει την ίδια βάρβαρη πολιτική, ως συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Σημείωσε ότι έχει αναλάβει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, του Τραμπ, της Μέρκελ και άλλων δυναστών του λαού μας. Ανέφερε ότι η συζήτηση στη Βουλή είναι η κατάληξη των παζαριών των προηγούμενων ημερών, ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο.

Πρόσθεσε ότι η εξέλιξη αυτή βολεύει και τους δυο, τον Αλ. Τσίπρα για να διασώσει την κυβέρνησή του και τον Π. Καμμένο για να διατηρήσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ. Ανέφερε ότι οι ΑΝΕΛ και ο Π. Καμμένος όχι μόνο έβαλαν πλάτη, αλλά πρωτοστάστησαν στην υλοποίηση της αντιλαϊκής, μνημονιακής πολιτικής.

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε «συμφωνία-καταπέλτη» και σημείωσε ότι είναι μια βασική πλευρά των συνολικότερων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή, που υπηρέτησαν οι Τσίπρας - Καμμένος, μετατρέποντας τη χώρα σε απέραντο στρατόπεδο, από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη. Σχολιάζοντας τα περί ηγετικού ρόλου της χώρας που ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε πως πρόκειται για τον ηγετικό ρόλο στους εγκληματικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΝΑΤΟ και ΕΕ, που θέτουν σε κινδύνους τον ελληνικό λαό. Ανέφερε ακόμα ότι η συμφωνία των Πρεσπών ενισχύσει στα Βαλκάνια το δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ, που αιματοκύλισε λαούς και άλλαξε σύνορα στην περιοχή.

Επιπλέον, όπως είπε, η συμφωνία δεν βάζει τέλος στους αλυτρωτισμούς, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για μελλοντική αξιοποίηση από τους ιμπεριαλιστές. Σχολιάζοντας τις διακηρύξεις του πρωθυπουργού περί προόδου, έκανε λόγο για δήθεν προοδευτικές συμμαχίες που εφαρμόζουν αντιλαϊκές πολιτικές, που δεν μπορούν να αντιπαλέψουν το φασισμό, τον οποίο τροφοδοτούν. Σημείωσε ότι, πρόοδος δεν είναι η αναπαλαίωση ενός φθαρμένου πολιτικού συστήματος, αντίθετα πρόοδος είναι να είσαι ικανός να αξιοποιήσεις τις δυσκολίες, την αστάθεια του βάρβαρου συστήματος για να ανακόπτεις μαζί με το λαό τα αντιλαϊκά μέτρα, πρόοδος είναι η αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.Λεβέντης: Ο Τσίπρας χρησιμοποίησε για 4 χρόνια τον Καμμένο και τον πετάει σαν λεμονόκουπα

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης σχολίασε καυστικά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προχωρεί σε υποσχέσεις και παροχές στον λαό έπειτα από 4 χρόνια περικοπών και λιτότητας: "Η κυβέρνηση αναπτύσσει μαι θεωρία ότι έχει κάποια ωραία νομοσχέδια μπροστά της, για τις 120 δόσεις, για τα ασφαλιστικά,... πότε προέκυψαν αυτές οι δυνατότητες; Επί 4 χρόνια ξεζουμίζαμε έναν λαό για να μπορέσουμε τους τελευταίους μήνες να του παρέχουμε φιλί ζωής; Γιατί τον ξεζουμίζαμε αυτόν τον λαό; Εξαντλήσαμε τις αντοχές ενός λαού κι ερχόμαστε και λέμε το ένα το άλλο, υποσχέσεις. Σημαίνει ξήλωμα του πουλόβερ. Και οι ξένοι το φοβούνται ήδη πάνω στην προσπάθεια να γίνει ψηφοθηρία να έχουμε ξήλωμα του πουλόβερ. Δεν είναι τίμιο απέναντι στην κοινωνία επί 4 χρόνια να τη στραγγίζεις και στο μικρό χρονικό διάστημα να την περιθάλπεις, πήγαμε καλά, φύγαμε από τα μνημόνια... Τον απλό κόσμο πάντα ήταν η ώρα να τον φροντίσουμε και στην Ένωση Κεντρώων πιστεύαμε ότι έπρεπε να κάνουν θυσίες οι έχοντες και κατέχοντες προς ανακούφιση των μη εχόντων. Έρχεστε εσείς ψηφοθηρικά και λέτε θα δώσουμε το ένα και το άλλο. Και ταπεινώνετε έναν λαό και έρχεστε τώρα να τον εξαγοράσετε με γελοίους τρόπους".

Όσον αφορά στο Σκοπιανό είπε: "Πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι επειδή έκανε λάθος ο Καραμανλής το 1977, η Ντόρα και ο Καραμανλής το 2008, άρα νομιμοποιείστε εσείς τα λάθη του παρελθόντος που τα ονομάζετε εθνική γραμμή και λέτε ότι συνεχίζετε την εθνική γραμμή των λαθών του παρελθόντος; Και πάτε να δώσετε λύση που προσβάλλει την τιμή του ελληνικού λαού. Γιατί αν είχατε την ελάχιστη ελπίδα ότι έχετε τον λαό μαζί σας θα κάνατε δημοψήφισμα, αλλά ξέρετε τι θα συμβεί αν κάνετε δημοψήφισμα. Δημιουργείτε ένα αφήγημα ότι σε παλιές μειοδοσίες δημιουργείτε οριστικές λύσεις. Και λέτε θα έχουμε Βόρεια Μακεδονία λες και θα είναι επωφελές για τη χώρα".

Και πρόσθεσε: "Έκαναν στο γραφείο του Καμμένου ένα αφήγημα ότι θα σκοντάψει στη Βουλή των Σκοπίων, και μετά είπαν θα βρει τους 4 βουλευτές που χρειάζεται...Και είπα εγώ με Αμερικάνους, με Γερμανούς με όλο τον κόσμο από πάνω δεν θα βρει ο Ζάεφ; Απορώ με τον κ. Καμμένο γιατί δεν τον θεωρώ αφελή. Αλήθεια πίστευε ότι θα σκοντάψει στα Σκόπια ο σχεδιασμός; Και όταν ήρθε η ώρα την παραμονή της μειοδοσίας τότε παίρνει τη βαλίτσα του ο κ. Καμμένος αφού άφησε το 70% του κόμματός του στον Τσίπρα. Συνενώθησαν δύο κόμματα να φτιάξουν μια κυβέρνηση και κλέβει ο ένας το 70% των βουλευτών του άλλου. Που η στοιχειώδης εντιμότητα επιβάλλει ο Τσίπρας να απολύσει αμέσως και τους βουλευτές που είναι υπουργοί του Καμμένου. Δηλαδή τον χρησιμοποίησε για 4 χρόνια και τον πετάει σαν λεμονόκουπα; Έτσι φερόμεθα;" υπογράμμισε σχετικά με το "διαζύγιο" των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Συνέχισε μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών: "Ο Τσίπρας λέει η Θεσσαλονίκη θα έχει μεγάλη θέση στα Βαλκάνια,κ θα κάνουν τη δουλίτσα τους οι Αμερικάνοι και στο τέλος η υπογραφή Τσίπρα θα είναι αυτή που θα μείνει και όταν εκείνοι θα δρομολογήσουν τα σχέδιά τους για τη Μακεδονία του Αιγαίου να δω πού θα κρύβεστε στην αίθουσα. Μακάρι να αποδειχθώ λάθος και να βγουν όλα καλά για τον κ. Τσίπρα. Εξαπατούν, όμως, άλλη μια φορά την Ελλάδα Αμερικανοί και Γερμανοί".

"Αυτή Βουλή είναι καλό να τερματίσει το συντομότερο τον βίο της" υπογράμμισε στο τέλος της ομιλίας του και σχολίασε τις δύο κατάρες αυτής της Βουλής, "τον δε Τσίπρα που πλευρίζει βουλευτές για να φτιάξει το 151 τον δε Μητσοτάκη που θέλει πεντακομματική την επόμενη Βουλή και θυσιάζει την Ένωση Κεντρώων αλλά δεν έχει ιδέα τι αντοχή έχει το Κέντρο". "Γιατί δεν αφήνετε τη Βουλή να συνεδριάσει ήρεμα με διάλογο;" αναρωτήθηκε και ξέσπασε:

"Είπε την άλλη φορά ο Τσίπρας πάω στον λαό, δεν χρειάζομαι Αστυνομία, και είδα πεντακόσιες κλούβες, 10.000 αστυνομικούς, ας βαδίσει στην Τσιμισκή ή στην Εγνατία, με τους αστυνομικούς γύρω του, Πρωθυπουργός είναι αυτός; Και είπε πριν 'εγώ είμαι ο Πρωθυπουργός, τώρα μιλάω εγώ!' Μου θύμισε δικτάτορες, λέει 'εγώ είμαι ο Πρωθυπουργός καθίστε κάτω', όταν ένας πρωθυπουργός χρειάζεται να κάτσει κάποιους κάτω, είναι λίγο πριν το τέλος του".Ο Πάνος Καμμένος δεν μίλησε στη συνεδρίαση της Τρίτης στη Βουλή, ενώ αναμένεται να μιλήσει την Τετάρτη που ολοκληρώνεται η συζήτηση.

Επίσης, απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε όσα είπε για τον ίδιο έδωσε από την αίθουσα της Ολομέλειας ο Σπύρος Δανέλλης, εξηγώντας την ψήφο εμπιστοσύνης που θα παρέχει στην κυβέρνηση.

Όπως τόνισε ο κ. Δανέλλης, «σε όλη μου τη δημόσια διαδρομή μου, γνώμονάς μου ήταν πάντα η συνέπεια στις αρχές και στη συνείδησή μου και σε ένα τέτοιο ζήτημα το οποίο είναι ταυτοτικό και συνειδησιακό ήταν αδύνατο να κάνω διαφορετικά. Λυπάμαι πολύ γιατί νομίζω ότι η Δημοκρατία απαιτεί έναν άλλον πολιτικό πολιτισμό και όχι την ευκολία τη μικροκομματικής αξιοποίησης της κάθε στιγμής» ανέφερε ο κ. Δανέλλης και πρόσθεσε: «Η κοινωνία μας, μέσα σε σύγχυση, σε οργή, είναι εύκολο θύμα και εύκολο θήραμα και χειραγώγησης από τους εχθρούς της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, όσοι πιστεύουν πραγματικά στον κοινοβουλευτισμό, πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί σε αυτά τα ζητήματα».
Σχόλια Αναγνωστών

σχολίασε και εσύ