Quantcast
Πολάκης: H συντριπτική πλειονότητα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας με στηρίζει - enikonomia.gr
share

Πολάκης: H συντριπτική πλειονότητα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας με στηρίζει

δημοσιεύτηκε:

Νέα πυρά κατά του Γιάννη Στουρνάρα εξαπολύει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στη συνέντευξή του στην εφημερίδα “Documento”.

Αναφορικά με το πολυσυζητημένο τηλεφώνημα στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και τι ήθελε να πετύχει ο κ. Πολάκης απαντά: “Το προφανές… Υπέστην έναν κανιβαλισμό από τα ΜΜΕ για τρεις μέρες. Απάντησα με επίσημη και δημόσια ανακοίνωση. Η Τράπεζα Αττικής έβγαλε δελτίο Τύπου και είπε ότι το δάνειο δόθηκε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και εγγυήσεις. Ύστερα από αυτό το δελτίο Τύπου η Τράπεζα της Ελλάδος –με απίστευτη ταχύτητα– γνωστοποιεί ότι θα ελέγξει το δάνειο, διαμορφώνοντας μια εικόνα ότι υπάρχουν υποψίες παρανομίας. Όταν τηλεφώνησα στον Γ. Στουρνάρα το δάνειο είχε κριθεί νόμιμο με τη σφραγίδα της ΤτΕ, αλλά το γεγονός δεν είχε κοινοποιηθεί στα ΜΜΕ. Μάλλον περίμεναν να τελειώσουν τα δελτία ειδήσεων… Με την ευκαιρία, θέλω να σας πω ότι για την υπόθεση αυτή έλαβα και ένα μήνυμα από έναν άνθρωπο που δεν γνώριζα. Τον πιστοποιημένο από την ΕΕ εκτιμητή – μηχανικό της Τράπεζας Αττικής που έκανε την εκτίμηση του σπιτιού μου για το δάνειο που πήρα και ο οποίος εν ολίγοις με ευχαρίστησε γιατί ήταν η πρώτη φορά που έκανε εσωτερική αυτοψία χωρίς να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου”


“Πήρα λοιπόν τον κ. Στουρνάρα για να του πω ότι πολύ καλά κάνει και ελέγχει το δάνειό μου γιατί είμαι δημόσιο πρόσωπο, αλλά την ίδια ευαισθησία και ταχύτητα πρέπει να δείξει και για μια σειρά από άλλα δάνεια που είναι μέρος των δανείων που χρεοκόπησαν τη χώρα. Λόγου χάρη ο δανεισμός των κομμάτων και τα δάνεια ύψους 33 εκατ. ευρώ του «Πρώτου Θέματος», τα οποία είναι «κόκκινα» και απαιτητά από το 2017 αλλά δεν κάνει κανένας τίποτε. Εγώ γι’ αυτό το δάνειο έβαλα υποθήκη το σπίτι μου, αλλά αυτοί έβαλαν υποθήκη τα σπίτια όλων των Ελλήνων και οδήγησαν τις τράπεζες σε ανακεφαλαιοποιήσεις. Γι’ αυτό και του είπα ότι στο πλαίσιο του ανεξάρτητου και θεσμικού του ρόλου θα πρέπει να ελέγξει και όλα αυτά τα δάνεια, γιατί αλλιώς δίνει την εικόνα ότι αποτελεί οργανικό στοιχείο της επίθεσης εναντίον μου. Δεν χρειαζόταν να ηχογραφήσω τίποτε. Η κουβέντα κράτησε τρία έως τέσσερα λεπτά. Και για να μιλάμε ειλικρινά, είναι προφανές ότι επειδή είμαι από τους ανθρώπους που έχουν αναδείξει τόσο τις δικές του ευθύνες για το σκάνδαλο Novartis όσο και τις ευθύνες της συζύγου του για το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. Στουρνάρας χρησιμοποιεί το θεσμικό κύρος που του δίνει η ιδιότητά του για να με πλήξει. Και επειδή είμαι από τους ανθρώπους που απαντούν και δεν φοβάμαι κανέναν τους, γι’ αυτό και του τηλεφώνησα” τονίζει.

Σχετικά με το δάνειο που έλαβε: ” Tο πήρα γιατί ζορίζομαι. Γιατί σήμερα βγάζω λιγότερα χρήματα από όσα έβγαζα ως γιατρός – χειρουργός και πριν από το 2010. Όπως κάθε άνθρωπος που έχει κάποιες ανάγκες οι οποίες πρέπει να καλυφθούν βραχυπρόθεσμα, ζήτησα και πήρα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες αυτό το δάνειο. Μπορεί να ακούγεται παράξενο ότι ένας που βρίσκεται σε υπουργική θέση ζορίζεται, αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα. Όταν είσαι υπηρέτης του δημόσιου συμφέροντος πρέπει να ζεις από τον μισθό που παίρνεις. Όμως σε κάποιες φάσεις της ζωής σου αυτός δεν φτάνει για να καλύψεις κάποιες υποχρεώσεις που είχαν διαμορφωθεί με βάση τα προηγούμενα εισοδήματά σου. Νομίζετε ότι δεν θα μπορούσα να ζητήσω διευκολύνσεις από διάφορους των οποίων η κερδοφορία εξαρτάται και από τις υπουργικές μας αποφάσεις; Δεν μπορώ και δεν θέλω να το κάνω, γιατί οι υπουργικές αποφάσεις που υπογράφω είναι προς όφελος των ανθρώπων και του δημοσίου”.

O αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιμένει ότι η εισαγγελική παρέμβαση για τη διερεύνηση της συνομιλίας έγινε κατά παραγγελία του κεντρικού τραπεζίτη. “Μα δεν το είδατε; Έβγαλε την ανακοίνωση η Τράπεζα της Ελλάδος και σε μια δυο ώρες έγινε η εισαγγελική παρέμβαση. Ποιος πιστεύει ότι το παλιό σύστημα της διαπλοκής δεν έχει οργανική σχέση με ένα κομμάτι της Δικαιοσύνης; Ποιος θεωρεί τυχαίο και λογικό ότι μια σειρά από τεράστια σκάνδαλα, εκ των οποίων κάποια αποκαλύφθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες, έχουν αρχίσει να ερευνώνται ή να εκδικάζονται τώρα; Για παράδειγμα, οι πρώτες διώξεις για το σκάνδαλο Siemens ασκήθηκαν το 2006 και η δίκη άρχισε πριν από λίγα χρόνια…”

Στην ερώτηση αναφορικά με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κάποια πήραν το μέρος και άλλα που κράτησαν αποστάσεις, τονίζει: “Δεν έχουμε όλοι την ίδια αντίληψη για τα πάντα. Συμφωνούμε σε ένα κεντρικό πολιτικό σχέδιο, για το πώς πρέπει να αλλάξει αυτή η χώρα. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας με βάση τη διαδρομή του, τις καταβολές του και τις ιδεολογικές του σταθερές έχει την άποψή του. Θεωρώ πάντως ότι η συντριπτική πλειονότητα των μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με στηρίζει στην προσπάθειά μου και με στηρίζει και ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας”.


“Δεν θα κάνω κριτική για το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι επιβάλλεται και μια αλλοιωμένη εικόνα από συγκεκριμένα ΜΜΕ. Δηλαδή η λάθος πληροφόρηση προκαλεί και λάθος αντίδραση” προσθέτει.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.