Quantcast
Με κάρτα η είσοδος στις εφορίες από το φθινόπωρο - enikonomia.gr
share

Με κάρτα η είσοδος στις εφορίες από το φθινόπωρο

δημοσιεύτηκε:

Μόνο με την επίδειξη ειδικών καρτών θα εισέρχονται από το φθινόπωρο οι φορολογούμενοι της χώρας στις ΔΟΥ, στα τελωνεία και σε όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις της ΑΑΔΕ, όπως αναφέρεται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο της Αρχής για το 2019.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι, οι πολίτες θα προμηθεύονται αυτές τις κάρτες από την είσοδο των υπηρεσιών της φορολογικής διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ήδη προέβη σε δημοσίευση πρόσκλησης υποβολής προσφορών για την προμήθεια 2.400 καρτών για την είσοδο επισκεπτών στις 70 υπηρεσίες – κτίρια της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση οι κάρτες θα είναι μεγέθους 9,5Χ7.5 εκατοστών και δύο όψεων. Στην πρόσθια όψη θα αναγράφεται το εθνόσημο, το λογότυπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και το όνομα της αντίστοιχης υπηρεσίας για την οποία προορίζεται (π.χ. ΔΟΥ Αμαρουσίου, ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, κ.α..). Επίσης θα υπάρχει η ένδειξη «Επισκέπτης- Visitor» και αρίθμηση σε διακριτικό σημείο.

Στην πίσω όψη της κάρτας θα αναγράφεται η φράση «να επιστραφεί η κάρτα κατά την έξοδο του επισκέπτη». Όλες οι κάρτες θα συνοδεύονται από πλαστική θήκη και κορδέλα λαιμού με μονόχρωμη εκτύπωση (λογότυπο ΑΑΔΕ).

Ο στόχος της ΑΑΔΕ είναι να καταστήσει πιο ελεγχόμενη την είσοδο του κοινού στις εφορίες, κάτι που πλέον είναι πιο εφικτό σε σχέση με το παρελθόν, καθώς έχει μειωθεί αισθητά ο αριθμός των συναλλαγών με την εφορία που απαιτούν τη φυσική παρουσία των φορολογουμένων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.