Quantcast
Προϋπολογισμός 2020 - Κόντρα Σκυλακάκη - Τσακαλώτου στη Βουλή για τον ΕΝΦΙΑ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Προϋπολογισμός 2020 – Κόντρα Σκυλακάκη – Τσακαλώτου στη Βουλή για τον ΕΝΦΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2020 ανάμεσα στον Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τον ΕΝΦΙΑ.

Ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε τον λόγο από το προεδρείο και είπε τα εξής: “να σχολιάσω καταρχάς ότι μόλις ζήτησα τον λόγο για να απευθύνω μια ερώτηση στον κ. Σκυλακάκη σηκώθηκε και έφυγε”. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ΕΝΦΙΑ και τόνισε: “ο κ. Σκυλακάκης όταν μίλησε ο κ. Βαρεμένος είπε ότι μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ. Θέλω να επιβεβαιώσει τα εξής στοιχεία: α) είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι στον προϋπολογισμό του 2019 είχαμε εμείς μείωση 260 εκατ. ευρώ μείωση του ΕΝΦΙΑ; β) είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι το 2019 αυτό έγινε νόμος; Επίσης είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι εσείς προσθέτετε 205 εκατ. ευρώ και ότι παίρνετε πίσω 170 εκατ. ευρώ τα οποία είναι για τις αντικειμενικές αξίες οι οποίες θα αυξηθούν. Άρα μπορείτε να επιβεβαιώσετε πριν να λέτε μεγάλα λόγια για τον ΕΝΦΙΑ ότι η δική σας συμβολή, της κυβέρνησης της ΝΔ είναι 205 εκατ. που βάλατε, μείον 142 μας κάνει 63 εκατ. ευρώ. Δηλ. θέλω επιβεβαίωση ότι η δική σας συμβολή σε όλη τη μείωση που θα δουν οι πολίτες για τον ΕΝΦΙΑ είναι μόνο 63 εκατ. ευρώ. Αν έχω κάνει κάποιο λάθος θα με διορθώσετε”.

Απάντηση στα όσα είπε ο κ. Τσακαλώτος έδωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. Όπως είπε χαρακτηριστικά: “ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Αυτή τη στιγμή ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε κατά 22%. Το 12% της μείωσης προέρχεται από απόφαση της δικής μας κυβέρνησης. Η απόφαση αυτή υλοποιήθηκε αλλά τα νούμερα του ΕΝΦΙΑ που βλέπουμε στον προϋπολογισμό δεν έχουν να κάνουν με τα ποσοστά των μειώσεων για έναν απλό λόγο: γιατί έχει αυξηθεί η εισπραξιμότητά του. Έχουμε μια σοβαρή αύξηση της εισπραξιμότητας του ΕΝΦΙΑ την οποία και καταγράφουμε εν μέρει μόνο στον προϋπολογισμό. Θα καταγραφεί και στην επόμενη φάση. Σε ότι αφορά την επόμενη χρονιά μιλάμε για μια διόρθωση που η δική σας κυβέρνηση είχε ως προαπαιτούμενο να κάνει και δεν την ολοκλήρωσε. Και αυτή η διόρθωση είναι σωστή να γίνει, δηλ. όλοι να πληρώνουν με βάση την πραγματική τους ακίνητη περιουσία και όχι την πλασματική. Θα φέρει επιπρόσθετα έσοδα και ένα μέρος αυτών των επιπρόσθετων εσόδων θα επιστρέψει πίσω στους πολίτες με πρόσθετη μείωση συντελεστών”.

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.