Quantcast
Τι αλλάζει από το 2020 στις προσλήψεις στο Δημόσιο -Τι λέει ο Τ. Θεοδωρικάκος - enikonomia.gr
share

Τι αλλάζει από το 2020 στις προσλήψεις στο Δημόσιο -Τι λέει ο Τ. Θεοδωρικάκος

δημοσιεύτηκε:

Διατηρείται και το 2020 ο κανόνας 1:1 στις προσλήψεις του δημοσίου τομέα είπε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στη Βουλή.

Όπως είπε ο υπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, καθιερώνεται ο θεσμός των Υπηρεσιακών Γραμματέων, γίνεται πράξη η διαλειτουργικότητα των υπηρεσιών του Δημοσίου, συγκροτείται επιτροπή για την αναμόρφωση του 2190/1994 (σύσταση ΑΣΕΠ) με στόχο την επιτάχυνση των χρονικών διαδικασιών στις προσλήψεις, και επίσης ότι προχωρά ο προγραμματισμός των προσλήψεων για το σύνολο του δημοσίου τομέα.

Σημείωσε ότι ο κανόνας 1:1 στις προσλήψεις διατηρείται και για το έτος 2020, προσθέτοντας πως έως το τέλος του τρέχοντος έτους, «θα προγραμματίσουμε σε κρίσιμους τομείς νέες προσλήψεις, αξιοποιώντας το διαθέσιμο υπόλοιπο για το έτος 2020 από τις αποχωρήσεις, καθώς και ένα μικρό ποσοστό των αποχωρήσεων του 2021».

Σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις που εξαιρούνται από τη σχέση 1:1, προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για την πρόσληψη 8.116 υπαλλήλων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, 2.900 του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο ενισχύεται με 60 εκατ. ευρώ, 4.500 στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, καθώς και ένας σημαντικός αριθμός προσλήψεων που θα πραγματοποιηθεί για εκπαιδευτικούς από το υπουργείο Παιδείας.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.