Quantcast
Χανιά: Την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων ζητούν οι έμποροι - enikonomia.gr
share

Χανιά: Την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων ζητούν οι έμποροι

δημοσιεύτηκε:

Να καταργηθεί το σπαστό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων των Χανιών ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης προκειμένου να  είναι πιο εξυπηρετικό για τους καταναλωτές.

Όπως μεταδίδει το flashnews.gr, στο νέο ωράριο που προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων να εφαρμοστεί πιλοτικά μόνο για το επόμενο τρίμηνο και όχι για την καλοκαιρινή περίοδο, καταργείται το σπαστό ωράριο πρωί και απόγευμα, διατηρούνται ωστόσο στο σύνολό τους οι 40 ώρες λειτουργίας των εμπορικών την εβδομάδα.

Το ωράριο που προτείνεται να εφαρμοστεί από τη Δευτέρα,13 Ιανουαρίου του 2020 είναι το εξής:

-Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο: 10 π.μ έως τις 2:30 μμ (αντί του μέχρι σήμερα ισχύοντος 9 π.μ – 2:30)

-Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 10 π.μ – 7μμ (αντί του μέχρι σήμερα ισχύοντος σπαστού 9 π.μ – 2μμ και 5.30μμ-8.30 μμ)

Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο έχει απελευθερωθεί από το 1994 και ισχύει από τις 7 π.μ έως τις 9μμ. Τα εμπορικά καταστήματα στα Χανιά λειτουργούν 40 ώρες την εβδομάδα, τις οποίες δεν υπερβαίνει το νέο ωράριο.

Η δήλωση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων για το ωράριο των καταστημάτων

Όπως είπε πρόσφατα ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Γιώργος Τοπολιανάκης, “Το ωράριο είναι προτεινόμενο και όχι δεσμευτικό, όπως προτεινόμενο ήταν και το προηγούμενο ωράριο που ήταν σπαστό και ίσχυε επί 40 χρόνια. Σίγουρα δεν μπορεί να ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις και δεν μπορεί να εφαρμοστεί από όλους. Ο καθένας ξέρει στην επιχείρησή του ποιες ώρες έχει κόσμο και ποιες όχι. Για παράδειγμα σε κάποιον που πωλεί οικοδομικά υλικά ή χρώματα και γνωρίζει ότι η πελατεία του θα πάει νωρίς το πρωί στο κατάστημα, δεν μπορείς να περιμένεις να μην ανοίξει πιο νωρίς το πρωί. Είναι λογικό να μην το εφαρμόσει. Αυτοί είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουν να έχουν το ωράριο που εξυπηρετεί την επιχείρησή τους. Για όλους τους υπόλοιπους όμως θα είναι καλύτερο. Πιστεύουμε ότι θα αποδώσει καλύτερα και στα ταμεία μας και θα βοηθήσει και τους υπαλλήλους οι οποίοι δεν θα έχουν τα έξοδα του πήγαινε – έλα με το σπαστό και θα εξυπηρετήσει το κοινό”.

Ο κ. Τοπολιανάκης επανέλαβε ότι είναι πιλοτική η εφαρμογή για τρεις μήνες, καθώς το καλοκαίρι η κίνηση είναι τελείως διαφορετική στα εμπορικά. Όπως έγινε σαφές, αν το νέο ωράριο δεν αποδώσει τα αναμενόμενα ή αποδειχτεί ότι φέρει περισσότερες αντιδράσεις παρά αποδοχή, τότε του χρόνου δεν θα εφαρμοστεί.

Με πληροφορίες από το flashnews.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.