Quantcast
Κορονοϊός: Αυτοί θα αποτελούν τη νέα task force που θα κρίνει τα επόμενα βήματα εξόδου από την καραντίνα - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Αυτοί θα αποτελούν τη νέα task force που θα κρίνει τα επόμενα βήματα εξόδου από την καραντίνα

δημοσιεύτηκε:

Νέο “ραντάρ” θέτει σε 24ωρη λειτουργία το Μαξίμου για τους επόμενους δύο μήνες, με στόχο τη στενή παρακολούθηση κάθε δείκτη για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και για τις επιπτώσεις από τη σταδιακή άρση των μέτρων. Η νέα καθημερινότητα που εγκαινιάζεται από σήμερα θέτει επί ποδός το “μεικτό παρατηρητήριο” για την ημερήσια καταγραφή των δεδομένων από τη βαθμιαία έξοδο από το lockdown και την καραντίνα. Πρόκειται ουσιαστικά για μια νέα ολιγομελή task force που διαδέχεται την ειδική επιτροπή του Μαξίμου και εκπροσώπων των υπουργείων, η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα επεξεργαζόταν το master plan για το άνοιγμα κοινωνίας και οικονομίας υπό τον Άκη Σκέρτσο.

Ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό είναι επικεφαλής και του νέου μηχανισμού, σύμφωνα με “ΤΑ ΝΕΑ”. Ο νέος μηχανισμός θα συνεδριάζει παρασκηνιακά χωρίς ανακοινώσεις στους πολίτες, θα αξιολογεί δεδομένα μέσα από μαθηματικά μοντέλα, θα προβαίνει σε εκτιμήσεις βασισμένες σε ειδικούς αλγορίθμους και θα ενημερώνει με καθημερινά reports τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου ο ίδιος και οι εξ απορρήτων συνεργάτες του να αποφασίζουν τα επόμενα βήματα.
Υπό τον συντονισμό του Άκη Σκέρστου, ρόλο θα έχει από την προεδρία της κυβέρνησης και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης. Για τις εξελίξεις στο υγειονομικό πεδίο θα έχουν καθημερινή εικόνα η ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Στις συζητήσεις θα συμμετέχουν επίσης, σύμφωνα με “ΤΑ ΝΕΑ” ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μιχάλης Αργυρού.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.