Quantcast
Σύνοδος Κορυφής: Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι "φειδωλοί" Κουρτς και Ρούτε - enikonomia.gr
share

Σύνοδος Κορυφής: Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι “φειδωλοί” Κουρτς και Ρούτε

δημοσιεύτηκε:

Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, που υπέστη σοβαρό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, θα συνεχιστεί το απόγευμα, στις 17:00 ώρα Ελλάδας, όπως ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ικανοποιημένοι εμφανίζονται από την πορεία των διαπραγματεύσεων οι λεγόμενοι “σκληροί” ή “φειδωλοί” Κουρτς και Ρούτε.

«Οι σκληρές διαπραγματεύσεις μόλις έφθασαν στο τέλος τους και μπορούμε να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για το σημερινό αποτέλεσμα. Θα συνεχίσουμε το απόγευμα», ανέφερε ο συντηρητικός καγκελάριος της Αυστρίας σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε εκτίμησε ότι σημειώνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Υπήρξαν στιγμές που τα πράγματα δεν έμοιαζαν καλά χθες βράδυ, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι συνολικά κάνουμε πρόοδο», είπε ο Ρούτε. Δήλωσε ακόμη πως είναι ευτυχής με τις τρέχουσες προτάσεις πάνω στο τραπέζι για το ταμείο ανάκαμψης και το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ. Σύμφωνα με τον Ρούτε, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ετοιμάζει τη νέα συμβιβαστική πρόταση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.