Quantcast
Στο Παρίσι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης - Το πρόγραμμα συναντήσεών του - enikonomia.gr
share

Στο Παρίσι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης – Το πρόγραμμα συναντήσεών του

δημοσιεύτηκε:

Στο Παρίσι θα μεταβεί το διήμερο 16 και 17 Μαρτίου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προκειμένου να συνομιλήσει με τον Γάλλο υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Κλεμέντ Μπον και να συναντηθεί με τα μέλη της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της Γαλλικής Γερουσίας.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα συναντήσεων του κ. Βαρβιτσιώτη έχε ως εξής:
-Αύριο, Τρίτη ο κ. Βαρβιτσιώτης θα έχει κατά σειρά συναντήσεις με αντιπροσωπείες Ομάδων Ελληνο-γαλλικής Φιλίας Βουλής και Γερουσίας, ενώ στις 5.30 μμ (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογο του. Στην ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνονται ο ευρωπαϊκός συντονισμός για την αντιμετώπιση της COVID-19, το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, το μεταναστευτικό, η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, το Ταμείο Ανάκαμψης, η Κοινωνική Διάσταση της ΕΕ, η διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια, οι σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας, οι διμερείς πολιτικές, οικονομικές-εμπορικές, πολιτιστικές σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας, το Κυπριακό.
-Την επομένη, Τετάρτη 17 Μαρτίου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση προκειμένου να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής για Ευρωπαϊκά Θέματα, Σαμπίν Τιγιέ. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα συναντηθεί και με την διευθύντρια της πανευρωπαϊκής δεξαμενής σκέψης ECFR (European Council on Foreign Relations),Τάρα Βάρμα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.