Quantcast
Πελώνη: Δωρεάν τα self- test για τους πολίτες - Πώς θα τα προμηθεύονται - enikonomia.gr
share

Πελώνη: Δωρεάν τα self- test για τους πολίτες – Πώς θα τα προμηθεύονται

δημοσιεύτηκε:

“Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που προχωρά στις αρχές Απριλίου σε δωρεάν παροχή self-test σε ολόκληρο τον πληθυσμό” είπε Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Επίσης είπε ότι κάθε πολίτης θα μπορεί να προμηθεύεται δωρεάν από το φαρμακείο της γειτονιάς του ένα τεστ ανά εβδομάδα, παρέχοντας τον ΑΜΚΑ στον φαρμακοποιό. Κάθε πολίτης θα έχει έτσι τη δυνατότητα επιτήρησης της υγείας του και σύμπραξης στην ανάσχεση της διασποράς του ιού.
Σε ερώτηση για το εάν θα δίνονται από τα φαρμακεία με κάποιο αντίτιμο, η κα Πελώνη απάντησε ότι τα τέσσερα self test που θα δικαιούται ο κάθε πολίτης θα είναι δωρεάν και δεν θα υπάρχει άλλο αντίτιμο. Πρόσθεσε ακόμη ότι το αποτέλεσμα των τεστ αυτών θα δηλώνεται σε ειδική πλατφόρμα ενώ θα προσμετρώνται στον συνολικό αριθμό τεστ που θα γίνονται καθημερινά.
Σχετικά με το αίτημα που έθεσε ο Κωνσταντίνος Λουράντος για μια νόμιμη αποζημίωση έως 50 λεπτά για τα self test που θα γίνονται στα φαρμακεία, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος είπε ότι “τα self test με την επίδειξη του ΑΜΚΑ είναι… εντελώς δωρεάν. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου από την προηγούμενη εβδομάδα και το Σαββατοκύριακο. Αν θα υπάρξει κάποιο συμβολικό αντίτιμο για όσους θέλουν βοήθεια από φαρμακοποιό, θα εξεταστεί και αν γίνει, θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.