Quantcast
Πελώνη: Εντατικοί έλεγχοι το Σαββατοκύριακο στην εστίαση και όπου κρίνεται ότι δεν τηρούνται τα μέτρα - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πελώνη: Εντατικοί έλεγχοι το Σαββατοκύριακο στην εστίαση και όπου κρίνεται ότι δεν τηρούνται τα μέτρα – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Για το άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, τις εικόνες χαλάρωσης που παρατηρούνται ως προς την τήρηση των μέτρων και για την απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην ΕΜΑΚ μίλησε μεταξύ άλλων η Αριστοτελία Πελώνη. Όπως είπε στον ΣΚΑΊ σχετικά με τα ανοίγματα, “υπάρχει μια εικόνα αποκλιμάκωσης της πανδημίας, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Όλοι κουραστήκαμε πάρα πολύ τον χειμώνα, αλλά δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε”.
Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος τόνισε ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι “εντείνουμε τους ελέγχους και θα τους εντείνουμε και το Σαββατοκύριακο που έρχεται. Θα γίνουν έλεγχοι και στους χώρους της εστίασης ή όπου κρίνεται ότι μπορεί να μην τηρούνται τα μέτρα, οι αποστάσεις ή τα ωράρια, και βεβαίως σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας, διότι παρατηρείται μια χαλάρωση από τους πολίτες ως προς αυτό το μέτρο”. Η ίδια πρόσθεσε ότι “μεγαλύτερη ελευθερία σημαίνει και μεγαλύτερη υπευθυνότητα. Και για να πάμε σε μεγαλύτερες ελευθερίες πρέπει να πάμε προς αυτές σταδιακά συντεταγμένα και με μεγάλη προσοχή”. Σε ερώτηση για το εάν θα γίνουν περαιτέρω ανοίγματα, η κα Πελώνη είπε ότι “δεν περιμένω κάτι άλλο ως προς τα ανοίγματα. Έχουν ήδη ανοίξει πολλά πράγματα έως το τέλος του μήνα”. Για το εάν παραμένουν ως “όπλο” τα τοπικά lockdown εν μέσω και της τουριστικής περιόδου, η κα Πελώνη απάντησε ότι “απεύχομαι να συμβεί κάτι τέτοιο, όπως και οι επιδημιολογικές εξάρσεις. Αν υπάρξουν θα δούμε πώς θα αντιμετωπιστούν”.

Για την ΕΜΑΚ
Σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τον εμβολιασμό και την ΕΜΑΚ, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος απάντησε ότι «στόχος δεν είναι να θιγεί και να προσβληθεί κανένας. Η ΕΜΑΚ πρέπει να είναι σε άμεση διαθεσιμότητα ανά πάσα στιγμή. Η ΕΜΑΚ είναι άμεσης διαθεσιμότητας ομάδα. Ταξιδεύει, μπορεί να χρειαστεί κάπου ανά πάσα στιγμή. Είναι η ανάγκη να διασφαλισθεί η συνέχεια μιας υπηρεσίας κρίσιμης. Γι΄ αυτό δίνεται δυνατότητα όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν να μεταφερθούν αλλού και όσοι έχουν εμβολιαστεί να μεταφερθούν στην συγκεκριμένη ομάδα”. Για το εάν αυτή η υπόθεση ανοίγει τη συζήτηση περί υποχρεωτικότητας του εμβολίου και σε άλλους τομείς, όπως οι υγειονομικοί η κα Πελώνη είπε ότι “Η συζήτηση για τους υγειονομικούς είναι μια συζήτηση που θα γίνει το Φθινόπωρο, αλλά όχι τώρα”.

Για τους εμβολιασμούς
Στο μέτωπο της «Γαλάζιας Ελευθερίας», η κα Πελώνη τόνισε ότι δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους των 19 μεγαλύτερων νησιών να εμβολιαστούν υπογραμμίζοντας ότι χθες άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες άνω των 18 ετών των νησιών να εμβολιαστούν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson& Johnson. Όπως είπε, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί σε 40 νησιά και βρίσκονται σε εξέλιξη σε ακόμα 29. Στόχος είναι έως τέλος Ιουνίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τα 19 νησιά που έχουν ανακοινωθεί.
«Υπάρχουν νησιά που η πληρότητα και η ανταπόκριση στα ραντεβού είναι μεγάλη και σε άλλα υπάρχει μικρότερη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείσα για επάρκεια των εμβολίων της Johnson& Johnson, σημείωσε ότι δεν έχει εικόνα κάποιου προβλήματος. Παράλληλα, είπε ότι την ερχόμενη Παρασκευή 21 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες 40-44 ετών για όλα τα εμβόλια και στη συνέχεια θα πάει ανά πενταετία προς τα κάτω, όπως είναι η προτεραιοποίηση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.