Quantcast
Καραμανλής: Η Γραμμή 4 του Μετρό θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή προοπτική σε πολλές περιοχές - enikonomia.gr
share

Καραμανλής: Η Γραμμή 4 του Μετρό θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή προοπτική σε πολλές περιοχές

δημοσιεύτηκε:

Για τη γραμμή 4 του Μετρό μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος αναφέρθηκε και στο Μετρό της Θεσσαλονίκης και ειδικά στην προσφυγή στο ΣτΕ για τον σταθμό Βενιζέλου.
Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά γειτονιές, όπως το Γαλάτσι και η Κυψέλη, ο κ. Καραμανλής υποστήριξε: «Χθες κάναμε το πιο σημαντικό βήμα, υπογράψαμε τη σύμβαση. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Αυτό σημαίνει ότι το έργο ξεκινάει. Τα πρώτα εργοτάξια θα στηθούν το καλοκαίρι σε όλες τις περιοχές. Θα ξεκινήσουμε κατ’ αρχήν από το Άλσος Βεΐκου και το Γουδή και σιγά-σιγά θα δούμε τα εργοτάξια να στήνονται παντού. Θα γίνουν οι λεγόμενες πρόδρομες εργασίες και στα τέλη του 2022 ο προγραμματισμός είναι να αρχίσει να μπαίνει ο μετροπόντικας».
«Είναι ένα έργο 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που έχουμε αυτήν τη στιγμή», είπε ακόμη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δηλώνοντας βέβαιος πως «θα αλλάξει ριζικά την πόλη, η οποία είναι επιβαρυμένη με κυκλοφοριακά ζητήματα».


«Είναι ένα έργο που είχε κολλήσει εδώ και 15 χρόνια», είπε ο κ. Καραμανλής, ο οποίος ανέφερε ότι με συντονισμένες ενέργειες υπήρξε απεμπλοκή του.
Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας «θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή προοπτική, σε πάρα πολλές περιοχές. Το έργο έχει παράδοση μέσα σε 8 χρόνια», συμπληρώνοντας ότι «το Αττικό Μετρό θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών. Τέτοια μεγάλα έργα δημιουργούν προβλήματα, αλλά μακροπρόθεσμα θα μπορούμε να δούμε όλοι τα αποτελέσματά του».
Σχετικά με το Μετρό της Θεσσαλονίκης και το αν θα ανοίξουν σταθμοί, ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι «είναι σαν το γεφύρι της Άρτας» και πρόσθεσε ότι «έχει ταλαιπωρήσει πολύ τον κόσμο της Θεσσαλονίκης. Έχει επεκταθεί σε τρεις προγραμματικές περιόδους, έχουμε βρει λύση με την ΕΕ».
Όπως αποκάλυψε, σχετικά με την προσφυγή για τον Σταθμό Βενιζέλου, «η απόφαση του ΣτΕ καθαρογράφεται και σύμφωνα με πληροφορίες, δικαιώνει τη θέση της Αττικό Μετρό και του Υπουργείου Πολιτισμού που μιλούν για “απόσπαση των αρχαιοτήτων και ανάδειξή τους”».
«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να έχει αυτά τα έργα υποδομής είτε είναι το Μετρό είτε το Fly Over είτε είναι το νέο αεροδρόμιο. Αν θέλουμε να είναι η “πρωτεύουσα των Βαλκανίων”, η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να έχει και τις ανάλογες υποδομές», υπογράμμισε ο Υπουργός Μεταφορών.
Τέλος, σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου, εάν τα έργα αυτά «ωριμάζουν», διότι έρχονται εκλογές, ο Κώστας Καραμανλής είπε ότι «τα έργα ωριμάζουν, γιατί έχει γίνει μια συστηματική δουλειά και τώρα αυτή η δουλειά φαίνεται».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.