Quantcast
Γεωργαντάς: Πώς θα μπαίνουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι στους χώρους ψυχαγωγίας - enikonomia.gr
share

Γεωργαντάς: Πώς θα μπαίνουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι στους χώρους ψυχαγωγίας

δημοσιεύτηκε:

Τον τρόπο με τον οποίο θα έχουν πρόσβασή από τις 15 Ιουλίου οι πολίτες τόσο στους αμιγώς για εμβολιασμένους χώρους ψυχαγωγίας όσο και στους μικτούς εξήγησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Όπως είπε, ο καταστηματάρχης δεν θα βλέπει τα στοιχεία του πελάτη εάν είναι εμβολιασμένος ή όχι και εξήγησε ότι ο έλεγχος αυτός θα γίνεται όπως γίνεται με τα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: περνάει κάποιος από έναν έλεγχο εισιτηρίου και απλά ακουμπάει το barcode επάνω στο μηχάνημα για να πρασινίσει, να φανεί ότι είναι έγκυρο το εισιτήριό του και να περάσει.
Δηλαδή θα πηγαίνει ο πελάτης με το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο κινητό του, θα το σκανάρει στην εφαρμογή του καταστήματος και εφόσον ανάβει πράσινη ένδειξη, θα μπορεί να περάσει, συμπλήρωσε και τόνισε πως “υπάρχουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες που το επόμενο διάστημα θα τις ρυθμίσουμε, καθώς καταλαβαίνετε ότι στα μαγαζιά, στους επαγγελματίες που θα επιλέξουν να έχουν χώρο μόνο για εμβολιασμένους είναι δύο οι τύποι ουσιαστικά που θα επιτρέπονται: αυτοί που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή αυτοί που έχουν νοσήσει. Στα μεικτά μαγαζιά είναι τρεις οι τύποι: είναι αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει αλλά έχουν αρνητικό τεστ, οπότε θα γίνουν οι αναγκαίες ρυθμίσεις για να μπορέσει να γίνει αυτή τεχνικά.”
Και υπενθύμισε ότι και ο ανεμβολίαστος πολίτης θα μπορεί να πηγαίνει σε καταστήματα που είναι μεικτά “Aπλά θα πρέπει να ταλαιπωρείται γιατί η συγκεκριμένη διαδικασία και το rapid test ισχύει για 2 ή 3 ημέρες….πόσο θα του καθοριστεί. Οπότε όταν θέλει να ξαναβγεί, θα πρέπει να το ξανακάνει, να κάνει όλη αυτή τη διαδικασία .Ενώ του δίνεται η δυνατότητα να έχει ένα δωρεάν εμβόλιο με το οποίο μπορεί να προφυλάξει”.
Για τον χειμώνα
Σε ερώτηση εάν το χειμώνα θα μπορούν να επισκέπτονται τα καταστήματα μόνο οι εμβολιασμένοι είπε τα εξής: “Αυτή τη στιγμή έχει δοθεί η δυνατότητα στους επαγγελματίες με βάση τα σημερινά δεδομένα να επιλέξουν τον τρόπο που θέλουν να λειτουργήσουν. Βλέπετε ότι είναι μια δυναμική διαδικασία. Ο στόχος είναι να αντιμετωπίσουμε πραγματικά με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο την πανδημία αλλά συγχρόνως να δώσουμε δυνατότητες κινήσεων και ελευθερίας και στους ανθρώπους τους εμβολιασμένους και όχι μόνο σε αυτούς αλλά και να ενισχύσουμε την οικονομία. Τώρα σε αυτή τη δυναμική διαδικασία δεν ξέρω εάν χρειαστεί κάποια άλλη παρέμβαση στην πορεία”.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο θέμα του εμβολιασμού λέγοντας ότι “Με τον ρυθμό τον οποίο έχουμε αυτή την στιγμή στους εμβολιασμούς ,τα στοιχεία δείχνουν ότι θα διατηρηθεί, μπορούμε τέλος Αυγούστου να έχουμε” τοίχος ανοσίας στο 70%.
Για άυλη συνταγογράφηση
Παράλληλα, προανήγγειλε την αποστολή νέων SMS τις επόμενες ημέρες στους πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό. Όπως είπε ” Εμείς θα κάνουμε ως υπουργείο το εξής το επόμενο διάστημα: Σε όσους ήταν γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και δεν πήγαν να εμβολιαστούν θα τους στείλουμε ένα νέο SMS με το οποίο θα τους δίνουμε τη δυνατότητα πάλι για ραντεβού , θα γίνουν στοχευμένες ενημερώσεις και θα χρησιμοποιήσουμε όποιους τρόπους μπορούμε” και πρόσθεσε ότι αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες.”.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.