Quantcast
Γεωργιάδης: Δεν υπάρχουν λεφτά - Εάν έρθει η πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχουν λεφτά – Εάν έρθει η πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Για τις διευκολύνσεις προς τους εμβολιασμένους και τις αντιδράσεις στα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη για τα καταστήματα ψυχαγωγίας μίλησε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στο OPEN, είπε ότι “δεν προσπαθούμε να κάνουμε καμία διάκριση σε κανέναν. Διάκριση κάνει ο ιός, δεν κάνει η κυβέρνηση, ούτε εγώ. Ο μη εμβολιασμένος κινδυνεύει περισσότερο, ο εμβολιασμένος λιγότερο”.
Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης “με πήρε τηλέφωνο ένας καταστηματάρχης που έχει κέντρο διασκέδασης εκνευρισμένος και μπαϊλτισμένος για τα μέτρα που ανακοινώσαμε χθες και του είπε “θέλετε να σας κλείσουμε και τώρα που δεν υπάρχουν και λεφτά να χρεωκοπήσετε;” ή θέλετε να βάλετε κανέναν καλλιτέχνη να κάνει καμία δήλωση για να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί και να μην έχουμε πανδημία τον χειμώνα;”.

Στη συνέχεια της συζήτησης, αφού άκουσε τον προβληματισμό ενός επιχειρηματία της εστίασης του είπε, «ήρθε η ώρα να ωριμάσετε στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν άλλα λεφτά, το καταλαβαίνετε αυτό; Αν έρθει η πανδημία τον χειμώνα δεν έχουμε άλλα λεφτά. Επειδή εάν η πανδημία επανέλθει τον χειμώνα καταστραφήκαμε και θα ξαναγυρίσουμε σε οικονομική κρίση πάμε να πείσουμε όλοι τους φίλους μας να εμβολιαστούν».
Μάλιστα, διερωτήθηκε: «εγώ φταίω που δεν πάει ο άλλος να εμβολιαστεί; Ούτε εσείς ούτε εγώ ούτε ο επιχειρηματίας φταίει. Ο ιός είναι μια πραγματικότητα που γεννήθηκε στη ζωή μας». «Δεν μπορώ να πείσω τον καθένα, ούτε κηδεμόνας είμαι ούτε τίποτα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

“Xρειάζεται ένα ποσοστό πάνω από 75% για να ξεπεράσουμε τον ιό”
Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως «χρειάζεται ένα ποσοστό πάνω από 75% για να ξεπεράσουμε τον ιό, η απόφαση των πολιτών για το εάν θα εμβολιαστούν ή όχι θα κρίνει το εάν θα έχουμε πανδημία». Χαρακτήρισε επίσης ως «ντροπή» τo ότι η Κρήτη είναι χαμηλά στους εμβολιασμούς.
Ακόμη, τόνισε πως αντιλαμβάνεται την κριτική, ωστόσο δεν έχει καταλάβει ποια είναι η αντιπρόταση από όσους αντιδρούν.
«Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα στη ζωή ταυτόχρονα, το κράτος δίνει ένα εμβόλιο δωρεάν και κάνεις τα κουμάντα σου στη ζωή. Αν δεν θες εμβόλιο, κάνε rapid test» ανέφερε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.