Quantcast
Έρχονται διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους επιβάτες των Μέσων Μεταφοράς - Τι εξετάζεται - enikonomia.gr
share

Έρχονται διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους επιβάτες των Μέσων Μεταφοράς – Τι εξετάζεται

δημοσιεύτηκε:

Έκπτωση στη μηνιαία κάρτα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα έχουν σύντομα οι εμβολιασμένοι πολίτες, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην ΕΡΤ1.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν υπάρχει το ενδεχόμενο οι εμβολιασμένοι πολίτες που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να απολαμβάνουν κάποιου είδους κίνητρα απάντησε τα εξής: “Υπάρχει ένας ευρύτερος διάλογος στην κοινωνία για το θέμα των εμβολιασμένων και των μη εμβολιασμένων. Και καταλαβαίνω πολλές φορές και τις ανησυχίες των ανθρώπων που δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Αυτό όμως που πρέπει να τονίσουμε, είναι ότι η κυβέρνηση και εμείς οι πολιτικοί είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούμε την πειθώ και να δίνουμε κίνητρα. Εγώ αυτή τη σχολή υπηρετώ, εάν θέλετε. Θεωρώ ότι είναι πολύ πιο χρήσιμο με λογικά επιχειρήματα και με ορθό λόγο να πείθεις κάποιον ότι πρέπει να εμβολιαστεί παρά να τον εξαναγκάζεις. Στο ευρύτερο αυτό πλαίσιο, κάτι το οποίο σκεφτόμαστε και θα είμαστε σε λίγο καιρό έτοιμοι να το ανακοινώσουμε μάλλον, είναι ότι θα μπούμε σε διαδικασία να δώσουμε κάποια κίνητρα για τους χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Εδώ στην Αθήνα σχεδόν τα 2/3 όσων χρησιμοποιούν τα Mέσα Mαζικής Μεταφοράς έχουν τις λεγόμενες μηνιαίες κάρτες. Εκεί λοιπόν μπορούμε να δώσουμε κάποια έκπτωση σε αυτούς που έχουν εμβολιαστεί έτσι ώστε να δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο και εάν θέλετε ένα δίχτυ ασφαλείας στους ανθρώπους που είναι εμβολιασμένοι αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο γι’ αυτούς που σκέφτονται να εμβολιαστούν, να εμβολιαστούν”.
“Αυτό είναι κάτι το οποίο το συζητάμε, καθόμαστε με τον ΟΑΣΑ και βλέπουμε τη διαδικασία με την οποία πρέπει να γίνει και πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις”, συμπλήρωσε.

Για τον εμβολιασμό στους εργαζομένους στα ΜΜΜ
Εν συνεχεία ερωτήθηκε εάν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους εργαζομένους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
“Δεν θα το έλεγα. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση βλέπει με πολύ μεγάλη προσοχή και τι γίνεται και στις άλλες χώρες της Ευρώπης. Νομίζω ότι είναι άλλο να πεις π.χ. ότι πρέπει να εμβολιάσεις τους ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή, δηλαδή τους ανθρώπους που δουλεύουν στα νοσοκομεία και άλλο να εμβολιάσεις έναν οδηγό λεωφορείου που έχει ένα διαχωριστικό που το έχουμε φροντίσει από το πρώτο lockdown για να προστατεύσουμε τους εργαζομένους των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Υπάρχει και ένας προστατευτικός δείκτης οπότε εκ των πραγμάτων δεν έρχεται σε επαφή ο οδηγός με τον κόσμο διότι ούτε η μπροστινή πόρτα ανοίγει. Και όταν φοράς τη μάσκα σου είναι ένας δείκτης προστασίας. Αλλά και στο μετρό υπάρχει ειδικός χώρος για τον οδηγό” τόνισε και ξεκαθάρισε ότι “σε αυτή τη φάση δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για τους εργαζόμενους των ΜΜΜ”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.